AK Parti Van İl Başkanı:'Halkı cezalandırmak istediler'

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'dan Van saldırısına tepki

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Van İl Başkanı:'Halkı cezalandırmak istediler'
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Onlar (terör örgütü) halkı cezalandırmak istediler ama başarılı olamadılar." dedi.

Soğanda, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamayı gerçekleştirenleri ve arkalarındaki güçleri nefretle kınadıklarını söyledi.

 "Van'ı cezalandıracaklarını söylüyorlardı"

Bir buçuk yıldan bu yana Van üzerinde çok büyük emellerin söz konusu olduğuna dikkati çeken Soğanda, "Çukur siyasetini Van'da gerçekleştirmek istediler. Van halkı, güvenlik güçleriyle buna fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir." diye konuştu.

"15 Temmuz'dan bu yana halkımız terör örgütlerine karşı büyük direniş içindeydi. Teröre karşı büyük eylemler gerçekleştirildi. Onlara (terör örgütüne) müzahir medya organlarında Van'ı cezalandıracaklarını söylüyorlardı." diyen Soğanda, şöyle konuştu:
"Birkaç gün önce il binamıza yönelik saldırı gerçekleştirildi. Çok şükür orada bir yaralanma olmamıştı. Hep tehditler alıyorduk. Buna yönelik bazı önlemler aldık. Sokağın başına bariyerler konuldu. Ancak çok menfur bir saldırı gerçekleştirildi. 48 vatandaşımız yaralandı. Van ve Vanlı bunlara müsaade etmeyecektir. Daha çok halkımızla birlikte olacağız. Bunlar tek parti burada siyaset yapsın istiyorlar. Ancak burada Türkiye'nin partisi olan AK Parti vardır ve onlara fırsat vermeyecektir. Halkla bütünleşecektir."

Soğanda, saldırının partilileri ve sivil vatandaşlara yönelik olduğunu vurguladı.

 "Halkı cezalandırmak istediler"

Teröristlerin bayramın birinci günü nedeniyle AK Parti teşkilatında bayramlaşma olduğunu düşündüklerini aktaran Soğanda, şunları kaydetti:
"Daha çok insan hayatını kaybetsin diye o saldırıyı yaptılar. Biz önlemlerimizi aldık. İkinci gün başka yerde (bayramlaşma) yapacaktık. Bununla birlikte, yine Van'ımızda birçok ilçede PKK'ya yardım yataklık eden belediyelere kayyum atandı. Halk, teröre yardım etsinler diye oy vermedi. Hizmeti gerçekleştirmeyen, halkın parasını terör örgütüne gönderen belediyelere kayyum atanmasını halk istedi. Onlar halkı cezalandırmak istediler ama başarılı olamadılar. Terör örgütlerinin eylem türlerinden biri de halkı yıldırmak ve sindirmektir. Van halkı maneviyatı yüksek bir halktır. Kutsal günümüz olan Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde bu saldırının yapılması bunların kutsalının olmadığı anlamına geliyor. Halkımızdan isteğimiz, bunların ne denli halktan uzak olduklarını, savaş açtıklarını bilsinler."

Yorumlar