AK Parti İzmir İl Başkanı: İstifalarımız üç ay öne çekildi

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Akay, istifa eden bazı il yöneticileriyle birlikte açıklamalarda bulundu. Kendilerinin bu süreci Cumhurbaşkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir İl Başkanı: İstifalarımız üç ay öne çekildi

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Akay, istifa eden bazı il yöneticileriyle birlikte açıklamalarda bulundu. Kendilerinin bu süreci Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra beklediğini ancak üç ay öne çekildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin bitmesi, bizim beklediğimiz süreçti. Sadece süreç üç ay öne çekildiği için biz özellikle bu Cumhurbaşkanlığı sürecini il olarak atlatmayı veya il olarak geçirmeyi düşünmüştük. Onlar, 'Biz bu süreci bir an evvel başlatalım.' dediler.” şeklinde konuştu. Akay, hakkında bazı basın organlarında yer alan malî durumu, hızla zenginleştiği ve gelirinin arttığı iddialarıyla ilgili olarak da hukuki süreç başlattığını kaydetti.

Yönetimiyle birlikte istifası istenen İl Başkanı Akay, 59 il yönetim kurulu üyesinden 55’inin istifa mektuplarını alarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya takdim ettiğini söyledi. Görevden alınmadıklarını belirten Akay, “Bizden istifa etmemizi istediler. Neden? Yeni bir oluşumun önünü açmak için. Biz de yönetim olarak istifalarımızı verdik. Görevden alınma yok.” dedi. İstifalarının istenmesinin başarı veya başarısızlıkla ilgili olmadığını söyleyen Ömer Cihat Akay, “Olay sadece İzmir’le ilgili değil, Ankara ilinin istifası da istendi. Bugün bildiğim kadarıyla Eskişehir isteniyor. Başarı veya başarısızlığa göre değerlendirirseniz, mesela Ankara’da belediye başkanlığı kazanılmış, 43 ilde bu şekilde bir revizyona gidiliyor.” diye konuştu.

'ZENGİNLEŞTİ' İDDİALARINA DAVA

Akay, bir gazetecinin işi, malî durumu, hızlı zenginleştiği ve gelirinin arttığı iddialarını sorması üzerine, “Şahsım ve ailemle ilgili yapılan bu tür iddialara karşı hukuk mücadelesi başlattım. Hukuki süreç devam ediyor.” dedi.

Akay, yerel seçimlerden sonra iş ortağı olduğu iddia edilen Fuat Eroğlu ile AK Parti’li bazı belediye başkanlarını ziyaret etmişti. Bu ziyaretler, "AK Parti’li belediyelere iş turuna çıktığı" iddiasıyla eleştirilmişti.

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine, Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican atandı. CİHAN

Yorumlar