AK Parti İzmir adayı Yıldırım: 10 yıldır çöplüğü halının altına süpürmüşler

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı’nda bulunan çöp depolama alanında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir adayı Yıldırım: 10 yıldır çöplüğü halının altına süpürmüşler

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı’nda bulunan çöp depolama alanında konuştu. Yaptığı açıklamada, “10 yıldır çöplüğü halının altına süpürmüşler. Çöpler, vahşi depolama yapılıyor. Çöp bölgesi, yerleşim alanlarını tehdit etmeye başlamış. Harmandalı’nın durumu vahim. Çöp rehabilitasyonu, yani çöplerin tehlikeye mahal vermeden yok edilme yöntemi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanıyor. Biz şimdi durum tespiti yapıyoruz. Acil olarak bu İzmir’in çöp bertaraf işini hiçbir hemşehrimize rahatsızlık vermeden, nerede olursa olsun en iyi şekilde, en modern teknolojiyi uygulayarak kısa sürede kuracağız.” dedi.

Yıldırım, kamuoyunun gündeminde yer alan Harmandalı Çöp Depolama Alanı'nı gezdi. Çöp meselesinin kendilerinin çözeceğini iddia ederek, “Burası Kuş Cenneti değil, çöplük. Çöplerin döküldüğü yer Harmandalı. Etrafta çöp manzaralı apartmanlar var. Çöp bölgesi, yerleşim alanını sıkıştırmaya başlamış. Vahşi depolama olması, tehlikenin boyutunu daha da büyütüyor. Aslında çöp rehabilitasyonu, yani çöplerin bir şekilde tehlikeye mahal vermeden yok edilme yöntemi ülkemizde ve dünyada uygulanıyor. Ankara, Adana, Bursa ve İstanbul’da, çöp bertaraf ve rehabilitasyon merkezleri var. Çöplerden hem enerji elde ediliyor hem de maliyet düşüyor. İsveç ve Almanya, kendi ülkelerindeki çöpler yetmediği için çöp ithal ediyor. Biz de çöpümüzü ne yapacağımıza karar veremiyoruz. Bu bir acizliktir. 19 senedir burası göz göre göre bu hale geldi, şimdi yer arayışına çıktı. Bugüne kadar beklemek zorunda mısın? Burada gördüğümüz yığınlar, kelimenin tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba. Dünya standartlarına göre 25 metreyi geçmemesi gereken çöp yüksekliği, Harmandalı’nda 100 metreye ulaşmış durumda. Havalandırma yapıyoruz diye uyduruk plastik boruları aşağıya doğru indirmişler. Bu işin ilmini yapan bir adamım, havalandırma öyle olmaz. Bunlar tamamen kendilerini rahatlatmak için yaptıkları şeyler.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar