AK Parti Erzurum Grup Başkanvekili de istifa etti

Erzurum Palandöken İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Yunus Polat, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Erzurum Grup Başkanvekili de istifa etti

Erzurum Palandöken İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Yunus Polat, partisinden istifa etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, partisinin Erzurum belediye başkan aday tanıtım toplantısında Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet camiasına yönelik sözlerine tepkiler devam ediyor. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkanvekili Yunus Polat, partisinden istifa etti. Polat, son zamanlarda Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaret ve iftiraya varan beyanların ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Erzurum'da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı toplantısında yaptığı konuşmanın bardağı taşıran son damla olduğuna dikkat çekti. Polat, şunları dile getirdi: "Mensubu olduğum AK Parti son 11 yılda Türkiye’de çok önemli başarılara ve reformlara imza atmıştır. Yapılan referanduma halkın, çeşitli tarikat, cemaat ve hizmet hareketinin destekleri olmuştur. Türkiye birçok vesayetten kurtulma ve demokratik hak ve özgürlükler kazanma yolunda birçok kazanımlar elde etmiş bulunmaktadır. Son aylarda meçhul bir kaynaktan yayılan fitne rüzgarı ile iddialar ithamlar başladı. Kafalar karıştı, aynı frekanstaki insanlar arasında ayrışmalar ve kutuplaşmalar başladı. Dinmesini umduğum ve beklediğim bu rüzgarın bir fırtınaya dönüştüğünü görmekteyim. Elde edilen bu kazanımların kaybedileceği kaygısını taşımaktayım. Partinin üst kademelerinde başlayan Muhterem Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik itham ve hakaretamiz sözlerin giderek koro haline dönüştüğünü görmek beni üzmektedir. Bu durum insaf sahibi insanların, Hizmet Hareketi ve sevenlerinin gönlünde derin yaralar açıyor. Bu millete ve insanlığa hizmet etmekten başka amacı olmayan Hizmet Hareketi, dünyanın birçok ülkesinde başarılı eğitim faaliyetlerini yürütmekte, devletimizin konsolosluk ve ataşeliği bulunmayan ülkelerde bayrağımızı dalgalandırmakta, birçok ülkede yardım faaliyetleriyle mağdurun, mahzunun, yetimin yüzünü güldürmekte, Anadolu esnafına ihracatı öğreterek, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır."

Referandum başta olmak üzere milletin hayrına gördükleri bütün meselelerde hükümeti var güçleriyle destekleyen, kapı kapı dolaşıp insanları ikna eden, yurt dışından binlerce fedakâr insanı oy kullanmaları için taşıyan, 'AK Parti kapanmasın' diye dualar eden Hizmet Hareketi'ne yapılan muameleleri doğru bulmuyor, bir vefasızlık olarak gördüğünü kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’nın yaptığı konuşmada Muhterem Hocaefendi’ye atfen öfke dolu nefret söylemleri birçok Erzurumlu gibi beni de derinden üzmüştür. Hayatı boyunca dinine, milletine ve insanlığa hizmetten başka bir gayesi olmayan bu müstesna gönül insanını olmadık isnat ve ithamlarla karalamak, onun ve sevenlerinin gönlünü yaralamak ehl-i imanın ve insaf sahibi hiçbir insanın kabul edeceği bir şey değildir. Devletin erkini elinde bulunduran Sayın Ala’dan beklenen; farazi ifadelerle suçlamalar yerine iddia edilen paralel yapının kanıt ve delillerle ortaya çıkarılması ve kamu vicdanının rahatlatılmasıdır. İddia edilen böyle bir yapıya bir vatansever olarak benim de kimsenin de tahammülü yoktur. Devletin de tahammülü olmamalıdır. Ancak sanal yapı oluşturarak masum insanları suçlamak kabul edilemez. Eserleri ve hizmetleri ile dünyaya mal olmuş memleketimizin medar-ı iftiharı olan Muhterem Hocaefendi’ye karşı takınılan hasmane tavırları, mesnetsiz ithamları, bir Erzurumlu olarak kınıyorum."

Polat, birlik ve beraberliğe her zamandan çok ihtiyaç duyulan bu dönemde siyasetteki bu dilin ve hedefin değişmesi gerektiğini ifade ederek, AK Parti'den istifa ettiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar