AK Parti'den TSK'nın açıklamasına itiraz

AK Partili Burhan Kuzu, TSK'nın 'darbecilerin oranı yüzde 1,5' şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den TSK'nın açıklamasına itiraz
Darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan 'darbe girişiminde bulunanların oranı yüzde 1,5' şeklindeki açıklamaya AK Partili Burhan Kuzu'dan itiraz geldi. Burhan Kuzu, verilen oranların gerçeği yansıtmadığını, oranların saptırıldığını savundu. Kuzu'ya göre orana rütbesiz erlerin dahil edilmemesi gerektiğini, erlerin çıkarılması halinde ise darbeye girişim oranının yüzde 50'den fazla olacağını söyledi. 

NTV'de konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darbe girişiminden sonra yaptığı açıklamalara itiraz ederek orantılamanın doğru şekilde yapılması gerektiğini belirtti. 

Burhan Kuzu, TSK içindeki rütbesiz askerlerin de verilen sayıya dahil edilerek darbeye girişim oranının düşük gösterildiğini ancak bu orantılamanın doğru olmadığını söyledi. Darbeyi planlayanların ve darbeye kalkışanların rütbelilerden oluştuğunu, bunların da ordu içinde yüzde 70'lere varan oranı oluşturduğunu söyledi. 

Kuzu, YAŞ öncesi verilen ihraç kararlarında generallerin yüzde 50'sine yakınının ordudan atıldığını hatırlatarak bu rakamların ordu içindeki darbe destekçilerinin gerçek oranını gösterdiğini söyledi. 

Milletvekili, gerçek oranların saklanarak 'tehlike yokmuş' gibi gösterildiğini ancak tehlikenin hala mevcut olduğunu sözlerine ekledi. 

TSK NE DEMİŞTİ?

Genelkurmay Başkanlığı, darbenin bilançosuyla ilgili yaptığı açıklamada, orduda darbeye destek verenlerin oranıyla ilgili bazı bilgiler paylaşmıştı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Asker elbiseli teröristlerin sayısı 8 bin 651, TSK'nın yüzde 1,5'idir" denilmişti. 

Açıklamada, darbe girişimine bin 214 askeri öğrenci, bin 676 er ile 5 bin 761 subay ve astsubayın katıldığı; 35 uçak, 37 helikopter, 3 gemi, 74'ü tank 246 zırhlı araç ve 3 bin 992 hafif silah kullanıldığı belirtilmişti. 

Genelkurmay'ın açıklamasında, "TSK'nın kahir ekseriyeti bu hain saldırıya şiddetle karşı çıkmıştır" denilmişti. 

Yorumlar

mstf darbeciler yediğiniz ekmek içtiğiniz su haram zıkkım olsun, oüniformalar size yakışmıyor