Aile hekimlerinden ‘nöbete itiraz’ var

Adana’da görev yapan aile hekimleri, kendilerine kamu hastaneleri acillerinde ve 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat nöbet zorunluluğu getiren yasayı protesto etti. Hekimler yasaya yönelik itiraz dilekçelerini önünde eylem yaptıkları Halk Sağlığı...

Google Haberlere Abone ol
Aile hekimlerinden ‘nöbete itiraz’ var

Adana’da görev yapan aile hekimleri, kendilerine kamu hastaneleri acillerinde ve 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat nöbet zorunluluğu getiren yasayı protesto etti. Hekimler yasaya yönelik itiraz dilekçelerini önünde eylem yaptıkları Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne verdi.

Müdürlük önünde toplanan Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu, Aile Hekimleri Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, ‘Angarya çalışmaya, kölelik düzenine hayır’ konulu basın açıklaması yaptı.

Adana Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, aile sağlığı merkezleri çalışanlarına ‘nöbet’ tutmayı dayatan yasaya dayanarak acil nöbetinin uygulama şeklini belirleyen bir genelge yayınlandığını hatırlattı. Hekimlerin görüş ve önerileri dikkate alınmadan ve medya organlarında toplumu yanıltacak gerekçeler öne sürerek kamuoyu oluşturulduğunu kaydeden Ulutaş, “Önü sürülen tüm gerekçelerin tutarlı olmadığını, bu uygulamanın halkın acil sağlık hizmetlerini olumsuz yönde etkileyeceğini biliyoruz. Bu uygulama ile bakanlığın aile hekimliği sistemine geçilirken topluma ve sağlık çalışanlarına verdiği sözler yerle bir olmuştur.” dedi.

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının gün içinde paylarına düşen tüm acillere baktığını ifade eden Ulutaş, “Ayrıca poliklinik yapmakta, bunun dışında asıl işleri olan koruyucu sağlık hizmetine daha fazla zaman ayırmaya çalışmaktadır. Eğitimlerine zaman ayırma, alanlarına ve mesleklerine sahip çıkma çabasındadır. Sağlıkta Dönüşüm Programının esnek-kuralsız, “mesleği ne olursa olsun, sağlık çalışanı her işi yapar” mantığı ile çalışmaya itiraz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından aile hekimleri, itiraz dilekçelerini müdürlüğe teslim etti.

CİHAN

Yorumlar