Aile hekimleri, sempozyumda bir araya geldi

Uluslararası Doğu Akdeniz Aile Hekimliği Sempozyumu Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Sempozyum, bölge üniversitelerinin aile hekimliği anabilim dalları ile aile hekimleri dernekleri, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Adana Şubesi ve...

Google Haberlere Abone ol
Aile hekimleri, sempozyumda bir araya geldi

Uluslararası Doğu Akdeniz Aile Hekimliği Sempozyumu Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Sempozyum, bölge üniversitelerinin aile hekimliği anabilim dalları ile aile hekimleri dernekleri, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği’nin koordinasyonunda gerçekleştirildi.

    Sempozyumun açılışına, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ile fakülte dekanları ve dernek başkanları katıldı.

    Açılış konuşmasını sempozyumun Onursal Başkanı ÇÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Bozdemir yaptı. Prof. Dr. Bozdemir, Aile Hekimliği Günleri ile başlayan etkinliklerin, bugün gelinen noktada uluslararası bir sempozyuma dönüşmesinden duyduğu mutluluğu anlattı.

    Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer de aile hekimliği pilot uygulamasının Adana’da 2007 yılında başladığını hatırlattı. Adana’da, 161 aile sağlığı merkezi, 15 toplum sağlığı merkezi ve 608 aile hekimi kadrosuyla birinci basamak sağlık hizmetinin verildiğini belirten Dr. Özer, sağlıklı birey ve sağlıklı toplum olmanın yolunun, aile hekimliğinden geçtiğini belirtti.

    Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise bu yıl 13.sü yapılan sempozyumun, birinci basmakta görev yapan hekimler kadar, sağlık çalışanları için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sempozyumun ilklere imza attığını belirten Prof. Dr. Kibar, "Bu yıl sempozyumun teması ‘kapsamlılık’ olarak belirlendi. Aile hekimliğinde kapsamlı yaklaşımın sağlık sonuçlarının iyileştirilmesiyle direkt bağlantılı olduğu birçok çalışmada gösterilmiştir. Şüphesiz kapsamlı bir hizmet sunumu ancak aile hekimlerinin güçlü olduğu bir sağlık hizmeti sunum sisteminde gerçekleşebilir." dedi.

    Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, aile hekimliğinin 2010 yılından sonra tüm Türkiye genelinde yaygınlaşarak uygulamaya geçtiğini belirtti. Müsteşar Yardımcısı Çelik, "Dünyanın birçok yerinde sağlıklı yaşam adına en önemli fonksiyonu üstlenen yapıyı Türkiye’ye kazandırdık. Genel Sağlık Sigortası Yasası ile bütün toplum eşit düzeyde, aynı hak ve yükümlülüklerle sosyal güvenceye sahip oldu. Genel sağlık sigortasıyla aile hekimliği birlikte düşünülmeli." diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından Ankara Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ungan’ın oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda, Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu 'Aile Hekimliğinde Akut ve Kronik Sorunların Eşzamanlı Çözümü' konulu sunumunu gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar