Aile eğitim programı ile ailenin önemi anlatılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanılan ‘Aile eğitim programı’ Erzincan’da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aile eğitim programı ile ailenin önemi anlatılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanılan ‘Aile eğitim programı’ Erzincan’da başladı. İlçe, belde ve kurumlarda seçilen kursiyerlere yönelik olarak 3 gün süresince verilecek olan eğitimlerde, aile yapısının önemine ve güçlü bir ailenin nasıl olacağı hususunda eğitimler verilecek. Eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerler, kendi bölgelerinde ailenin yapısı hakkında vatandaşları bilgilendirecek. Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Aile eğitim programı’ açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve kursiyerler katıldı.

'GÜÇLÜ BİREYLERİN OLDUĞU BİR TOPLUM, GÜÇLÜ OLACAKTIR'

Aile eğitim programının Erzincan’da eğitici eğitiminin startını verdiklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, “Bu eğitici eğitim ile beraber, bakanlığımız bu programı sizler aracılığı ile buradan alacağınız eğitimler konusunda tüm Erzincan’da toplam 230 bin, 240 bin civarındaki tüm bireylere, tüm mahallelere ulaştırmak gayesindeyiz. Bunu yaparken de biz sizleri seçerken, özellikle her ilçeden ve kurumlarda değişik olmasını ne kadar çok çeşitlendirirsek bu programın amacına daha iyi hizmet edeceğimizi düşündük. Buradaki eğitimlerden sonra sizlerden beklentimiz, her hangi bir eğitim, seminerde, kursta veya çalıştay türü eğitim faaliyetlerinde aldığınız sertifikalar gibi düşünmemenizdir. Aile eğitim programını aldıktan sonra gittiğinizde kendi köyünüzde, ilçenizde, beldenizde yaparak sesimizi tüm Erzincan sathına yaymaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; güçlü bireylerin olduğu bir toplum güçlü olacaktır. Müreffeh toplumlar ancak güçlü bir aile kurumuyla oluşabilmektedir. Tarihimizden gelen güçlü aile bağımızı, güçlü aile kurumuzu geleceğe taşımak için bizlerde bu büyük yükün etrafında toplanmış bulunmaktayız. Sizler eğitimleriniz boyunca bu alana hizmet edeceksiniz.” açıklamasında bulundu.

'AİLE, TOPLUMLARIN EN TEMEL BİRİMİDİR'

Ailenin toplumların en temel birimi olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, “Bir aile ne kadar sağlam bir toplumda temel üzerine inşa edilirse o toplum geleceğe daha güvenle bakacaktır. Aile her zaman bütün toplumlar için değerli olmuştur, önemli olmuştur. Bütün ülkelerin toplumların, Anayasalarında kanunlarında ailenin korunması, geliştirilmesi ve aile içi yaşamın bir düzene sokulması devleti ve kamu kurumlarına bir görev olarak verilmiştir. Bu münasebetle aile yaşantısını olumsuz şekilde etkileyen, ailenin bireyler arasında ilişkilere zarar veren, aile ekonomisini tehdit eden, özellikle ailede çocukların gelişmesine olumsuz örnek oluşturabilecek hukuki, iktisadi, sosyal ve teknik gelişmelere karşı bütün olumsuzluklara karşı aileleri bilgilendirmek, onları bu noktalarda bilinçlendirmek hepimizin en temel görevidir diye dönüşüyorum. Biz bugün burada bu amacı hedefleyen bir programı başlatıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Aile eğitim programı formatörlerinden Ebru Ağca, aile eğitim programının yapısı ve aile eğitim programı eğiticiliği konusunda kursiyerlere bilgiler aktardı. CİHAN

Yorumlar