Aigner, ekolojik elektirik vergisini sınırlayacak

Fukushima’da yaşanan doğal afet sonucu Japon atom elektrik santrallerinin çevreye verdiği zarar sonrası Almanya’da yenilenebilir enerjiye geçme çalışmaları elektrikte fiyat artışlarını beraberinde getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aigner, ekolojik elektirik vergisini sınırlayacak

Fukushima’da yaşanan doğal afet sonucu Japon atom elektrik santrallerinin çevreye verdiği zarar sonrası Almanya’da yenilenebilir enerjiye geçme çalışmaları elektrikte fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Son yıllarda yenilenebilir enerji vergisinin yüzde 200’den fazla arttığına dikkat çekilirken, Bavyera Ekonomi Bakanı Ilse Aigner (CSU) harekete geçti.

Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) bakan, vergi miktarını sabitlemek ve bunun yanı sıra özel bir fon kurmak istiyor. Bakanın hazırladığı rapora göre yenilebilir enerji vergisi kilovat saatte 6,2 Cent’den 4,9 Cent’e düşecek ve vatandaşlar sadece kullandığı elektrik kadar bu vergiyi ödeyecek. Böylece dört kişilik bir aile, yılda 220 Euro yerine 170 Euro yenilenebilir elektrik vergisi ödeyecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi için vatandaşların ödediği verginin dışında oluşturulacak fondan yardım alınması planlanıyor. 2020’li yılların ortasına kadar bu havuzda 72 milyar Euro para biriktirmeyi hedefleyen bakanlık, vatandaşları zor anlarda rahatlatmayı amaçlıyor.
CİHAN

Yorumlar