Ahmet Türk, seçim zaferini miting düzenleyerek kutladı

30 Mart yerel seçiminde belediye başkanlığını kazanan Ahmet Türk, seçim zaferini miting düzenleyerek kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk, seçim zaferini miting düzenleyerek kutladı

30 Mart yerel seçiminde belediye başkanlığını kazanan Ahmet Türk, seçim zaferini miting düzenleyerek kutladı. Mardin’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 9 ilçede belediye kazanan BDP, Mardin’de gövde gösterisi yaptı. Yenişehir semtinde BDP seçim bürosunda toplanan binlerce kişi Ahmet Türk’ü tebrik etmek için sıraya girdi. Burada tebrikleri kabul eden Türk, daha sonra alanda bulunan vatandaşları selamladı.

Seçim zaferini kutlayan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bugün zaferini bütün belediye başkanları ile birlikte otobüsün üstünde halay çekerek kutladı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde seçmenlerine seslenen Ahmet Türk, demokratik özerkliğin inşasını bu topraklarda gerçekleştireceklerini savundu. Mardin’de Türkü, Arabı, Kürdü, Süryanisi ile birlikte ortak mücadeleyi geliştirerek, kardeşliği gerçekleştireceklerini belirten Türk, "Her zaman halkların kardeşliğini savunacağız. Bundan sonra da Arabı, Kürdü üstünde görmeyiz. Kürdü Süryani’nin üstünde görmeyeceğiz. Bütün halklarımızı kucaklayacağız. Burada demokratik hakların birliğini inşa edeceğiz." dedi.

"DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİN İNŞASINI BU TOPRAKLARDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Bütün birikim ve akıl, mantığı ile Mardin halkına hizmet etmek için çalışacaklarını ifade eden Türk, şöyle konuştu: "Partimizde yeni bir model oluşturduk. İlk defa dünyada Türkiye’de Kürdistan’da eş başkanlık sistemini getirdik. Bu konuda Sayın Öcalan’ın bu düşüncelerini parti olarak benimsedik. Eş Başkanım Februniye Akyol ile birlikte size hizmet etmek için yola çıktık. Bu ülkede yenileri getirdik. Yeni bir anlayışı gerçekleştirdik. Bundan sonra bu anlayışı egemen kılacağız. Demokratik özerkliğin inşasını bu topraklarda gerçekleştireceğiz."

"AMACIMIZ HALKIN HİZMETKÂRI OLMAKTIR"

Belediyede meclisi ile karar almayacaklarını belirten Türk, "Biz sadece meclisimizle kararlar almayacağız. Gençliğimizle, kadınlarımızla, esnafımızla, halkımızla birlikte kararlarımızı oluşturacağız. Ve burada demokratik çoğulcu katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz. Seçim döneminde ne söylediysek bugün aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Ve size söz veriyoruz. Bizim tek amacımız halkımıza hizmettir. Sizin hizmetkârınız olmaktır." diye konuştu.

Daha sonra diğer belediye başkanlarının konuşmaları ardından otobüsün üzerinde bulunan Ahmet Türk, 9 ilçenin belediye başkanları ile birlikte halay çekerek seçim zaferini kutladı.



CİHAN

Yorumlar