Ahmet Taş: Darbe heveslileri zulümlerine devam ediyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 33 yıl, 28 Şubat 1997 postmodern darbesinin üzerinden 16 yıl geçmesine ve yargı önüne çıkmalarına rağmen darbe heveslilerin yeni mağdurlar üretmeye devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Taş: Darbe heveslileri zulümlerine devam ediyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 33 yıl, 28 Şubat 1997 postmodern darbesinin üzerinden 16 yıl geçmesine ve yargı önüne çıkmalarına rağmen darbe heveslilerin yeni mağdurlar üretmeye devam ettiğini söyledi.

Ahmet Taş, düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat döneminin siyasi yargı kararları toplumun talebine rağmen ortadan kaldırılamadığını belirtti. Taş, şunları söyledi: “Bu sebeple dönemin mağdurları Salih Mirzabeyoğlu, Zeki Şengöz, Fahri Memur, Nurettin Kayan cezaevlerinde ömür tüketmeye devam ediyorlar iken, Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi, İstanbul da 31. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, Yargıtay kararını hiçe sayarak başörtülü avukatları duruşmalara almayarak insanlık ve hukuk suçu işlemeye devam ediyor. 2014 yılı yerel seçimleri arefesine geldiğimiz bu günlerde hâlâ darbe dönemi anayasalarının ve kanunlarının yürürlükte olmasının birçok kamu görevlileri ve kurumlarının mağdur üretmeye devam etmesinin bir insanlık suçu olduğunu düşünüyor, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için TBMM’yi ve ilgili kurumları göreve davet ediyoruz.”

"BANGLADEŞ HÜKÜMETİ İNSANLIK SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Ahmet Taş, Bangladeş’te yaşanan gelişmeleri de değerlendirerek, sözlerine şöyle devam etti: “Bangladeş’te 1971’de zamanın Doğu Pakistan’ı bugünün Bengaldeş’i olan bölgenin Pakistan’dan bağımsızlık talebi mücadelesi sırasında sözüm ona insanlık suçu işlediği gerekçesi ile olayın üzerinden 43 yıl geçtikten sonra bölgenin Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla, uluslar arası kurumların ve insanlık vicdanının tüm çağrılarını hiçe sayarak ülke yönetimi tarafından idam edildi. Cemaat-i İslami liderlerinden 6 kişi hakkında da idam kararı verildi her an infazları bekleniyor. Mazlumder olarak, Bangladeş hükümetini işlediği insanlık suçu ve katliamı için şiddetle kınıyororuz. Böyle katliamların bir daha yaşanmaması için İslam dünyasını ve insan hakları kuruluşlarını göreve davet ediyoruz.”

"SURİYELİ SIĞINMACILAR SOĞUKTAN ÖLMESİN"

Şube Başkanı Ahmet Taş, Suriye’de 3 yıldan bu yana devam eden çatışmalar sebebiyle ülke içinde ve komşu ülkelerde sığınmacı durumuna düşen Suriyeliler çetin kış şartlarında donarak ölmekle karşı karşıya olduklarını söyledi. Taş, basına yansıyan bilgilere göre derme çatma çadırlardaki ve ceza evlerindeki mahkumların bir kısmının donarak öldüğü bilgisi kamuoyuna ulaştığını aktararak, “Yiyecek, giyecek, yakacak her şeyden mahrum olan Suriye halkının hayatta kalabilmek için daha fazla gıda yardımına, daha fazla ilaca daha fazla yakacağa ihtiyacı var. Ülkemizde yaşayan her insan gibi Suriyeli sığınmacıların da hayatta kalmak için ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar