Ahlat'ta naat gecesi düzenlendi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından düzenlenen naat gecesi yoğun ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Ahlat'ta naat gecesi düzenlendi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından düzenlenen naat gecesi yoğun ilgi gördü. Ovakışla Kırmızı Güller Korosu'nun seslendirdiği ilahiler de izleyicilerin beğenisini topladı.

AHED Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Erkoç, "Öncelikle 12 Ocak Pazar akşamı idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’nizi tebrik ediyoruz. O gecenin efendimizi anlamaya vesile olmasını dileriz. Bizler AHED olarak gönüllerimizi Mevlid Kandili’ne hazırlama adına bu programı düzenledik. Gönüllerimizi O’nun sevgisiyle ısıtmaya çalıştığımız bu soğuk kış gününde, gerek dünya da gerekse ülkemizde yaşanan olaylar, Efendimize olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Evet, zaman yaşlanıyor, ihtiyarlıyor, bazı düşünceler köhneleşiyor ve değerden düşüyor. Fakat inananların sinelerinde Hz. Muhammed (sav) her gün daha da açan bir tomurcuk gibi daima yenilenip tazeleniyor. Bunun en büyük delili de sizlerin burada bu soğuğa rağmen bulunması ve Efendimize olan sevginizi göstermenizdir. İnsanlık, birbirini hiçbir menfaati olmadan sevmeyi, bütün insanlığa değer vermeyi, vefa eden kuşuna taziyeye giderek çocukları sevmeyi, bazı sahabelerin stratejiyi anlamakta zorlandığı Hudeybiye’de, hanımıyla istişare ederek kadına değer vermeyi, kişiye her duyduğunu söylemesi günah olarak yeter buyurarak, dilini tutmayı, kendisine teklif edilen, insanların en kolay aldandıkları makam, kadın ve para hususlarında bile “Bir elime güneşi verseniz de ben bu davamdan vazgeçmem” diyerek, davayı her şeyin üstünde tutmayı, O’ndan öğrenmiştir. Bu nedenle insanlık Efendimize çok şey borçludur." dedi.

"BİTLİS O’NU OKUYACAK"

Erkoç, Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen yarışmayla Hz. Peygamber'in(SAV) hayatının okunacağının belirtti. "Geçen yıl Bitlis genelinde "Bitlis O’nu Okuyor" adlı yarışma düzenlendi. Yarışmada muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, Sonsuz Nur adlı kitabından yarışma yapıldı. Bu yarışmaya il genelinde 11 bin kişi, Ahlat’tan ise bin 81 kişi yarışmaya müracaat etti. Bu yıl bu yarışma Türkiye geneli yapılacak. Peygamber Yolu Derneği tarafından yapılacak yarışmanın müracaatları internet üzerinden yapılabilir. Katılmanızı tavsiye ederiz." dedi.

Program etkinlikte görev alan öğrencilerle sunulan hediyelerin ardından sona erdi.

CİHAN

Yorumlar