AHEP 2014 yılında öğrenci alımına başlıyor

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilerek öğrenci alımına başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
AHEP 2014 yılında öğrenci alımına başlıyor

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilerek öğrenci alımına başlayacak.

    AHEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda okul hakkında bilgi verildi. 2011 yılının Kasım ayında temeli atılan AHEP Üniversitesi, Eylül 2014'te 2 fakülte 3 bölüm şeklinde öğrenci alımına başlayacak. AHEP Üniversitesi Mütevelli Başkanı Prof. Dr. Güneş Gür, bugün Alanya'nın ilk üniversitesi HEP Vakıf Üniversitesi'nin ilk mütevelli heyeti toplantısını kendi mekânlarındaki salonlarında yaptıklarını kaydetti. İlerleyen yıllarda bütün Türkiye'de ses getirecek çok başarılı, Alanya ve çevresine de hizmetlerde bulunacak bir kuruluşun bugün bir anlamda ilk adımlarını attıklarını söyledi.

    AHEP Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın da şuanda üzerinde çalıştıkları ölçü üzerindeki sözleşmeleri hazırladıklarını belirtti. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alımı ilan süresinin pazartesi günü dolduğunu kaydeden Prof. Dr. Sayın, "En kısa sürede akademik görevlilerimizi belirleyip sözleşmelerini yapacağız. Daha sonraki önemli dönüm noktamız kılavuza girmek ÖSYS kılavuzunda yer almak ve talep ettiğimiz kontenjanlar bozulmadan almak. Daha sonraki hedefimizde inşallah eylül ayında ilk öğrencilerimizi ağırlamak. Onlara hoş geldin demek. Üniversitemiz ilk olarak 2 fakültede 3 bölüme öğrenci alınması ile 2014-2015 eğitim- öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Mimarlık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Turizm Fakültesi'nde Turizm İşletme Bölümü yer alacaktır. Ayrıca Temel İngilizce (Hazırlık Sınıfı) ve Modern Diller Bölümü'nden oluşan Yabancı Diller Yüksek Okulu da faaliyete geçecektir." dedi. CİHAN

Yorumlar