Ağrı'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler

Patnos'ta esnaflık yapan Yılmaz Kahraman, bonzai ve uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi anlatan 'Nereye kadar' filminin senaryosunu 3 ayda tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan esnaf Yılmaz Kahraman'ın yazdığı senaryo 90 dakikalık sinema filmine dönüştürüldü. Öğrencileri ölüme götüren bonzaiye alıştıran çete ile savaş eden bir esnafın çabalarını izah eden filmde 100 Patnoslu rol aldı.

SENARYOYU 3 AYDA TAMAMLADI

Patnos ilçesinde araba alım satımı oluşturan ilkokul 2'nci sınıftan terk 25 yaşındaki Yılmaz Kahraman, bonzai ve uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi izah eden 'Nereye kadar' filminin senaryosunu 3 ayda tamamladı. Kahraman'ın senaryosunu yönetmen Yakup Dinç 2 ayda 90 dakikalık film durumuna getirdi. Filmde 100 kadar Patnoslu rol aldı.

'GENÇLERİN DRAMINI GÖRDÜM'

Uyuşturucu batağına düşürülen gençlere katkı eden 'esnaf Yusuf' karakterini filmde canlandıran Yılmaz Kahraman, 'Ailelerin birçoğu çocuklarını okula gönderdiği için ilgilenmiyor. Bonzaiyi kullananların yaşı ortaokula kadar düşüyor. Filmde uyuşturucu mafyası okullara bonzaiyi talebe kılığında sokuyor. Esnaf Yusuf ise uyuşturucu satanlarla savaş ediyor. Gençlere doğru yolu gösterip onların pozitif faaliyetlerle uğraşmasını sağlıyor. Filmin sonunda fena adamların tamamı ölüyor. Esnaf Yusuf'u da uyuşturucu baronu kardeşinin düğününde öldürüyor. Film gençlere misal olabilir. Filmin vizyona girmesi için sponsorlardan destek bekliyorum. Son senelerde televizyonlarda ve yakın çevremde bonzai ve uyuşturucu madde sektör gençlerin dramını gördüm. Bu nedenden dolayı bu filmi çektim' diye konuştu.

'ESNAF VE BELEDİYE DESTEK VERDİ'

İstanbul'da 16 yıldır yönetmenlik oluşturan Yakup Dinç ise 'Filmi çekmek için hiç bütçemiz yoktu. Patnos esnafı ve belediyesi bize destek verdi. Çok teşekkür ediyorum. Oyunculara ve teknik ekibe hiç bir biçimde ücret vermedik. Filmin fragmanını hazırlıyoruz. Yayınlanması için umarım bize gereken desteği verirler. Çünkü filmimiz gerçekten gençler için tam bir ders niteliğinde' dedi.




SİNEMA DÜNYASINDA VİZYONA YENİ GİREN FİLMLER

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar