AGD Başkanı Turhan: İsrail, Gazze'de tarım alanlarına kimyasal silah atıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, İsrail’in Gazze’deki tarım alanlarını bilinçli olarak kimyasal silahlarla bombaladığını söyledi. Turhan basın yayın temsilcilerine Saffron Hotel’de iftar yemeği verdi. Burada...

Google Haberlere Abone ol
AGD Başkanı Turhan: İsrail, Gazze'de tarım alanlarına kimyasal silah atıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, İsrail’in Gazze’deki tarım alanlarını bilinçli olarak kimyasal silahlarla bombaladığını söyledi.

Turhan basın yayın temsilcilerine Saffron Hotel’de iftar yemeği verdi. Burada bir konuşma yapan Turhan, Gazze’de İsrail istihbaratının yoğun bir şekilde faaliyet sürdürdüğünü kaydetti. Turhan, "Gazze, bir çok açıdan baskı süreci içinde olan bir yer. Son bir haftalık süreçte 200 civarında şehitten bahsediliyor ama ben bu rakamın çok daha fazla olduğu kanaatindeyim. Yansıyanlar var yansımayanlar var, büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyalar. Gazze, İsrail’in örmüş olduğu büyük duvarlarla çevrili. Tek bir çıkış kapası var o da Refah Sınır Kapısı. O da Mısır’la bağlantılı sınır kapısı. Sisi’nin darbe süreciyle gelmesiyle birlikte o Refah Sınır Kapısı da kapatıldı. İnsanların dünyayla bağlantısı koptu. Tüneller vardı onlar da bombalandı. Şimdi İsrail tünelleri bahane ederek oraya girmeye çalışıyor ama tüneller daha önceden yapılan saldırılarla ortadan kaldırıldı.” dedi.

İsrail’in savaşın dışındaki boş tarlaları bombaladığını öne süren Turhan, "Bazı yerlerde tarlalar bombalar neticesinde aşağıya doğru gitmiş. Oradakilere sordum; niye böyle? Dediler ki,’ buralar bizim tarım alanlarımız, o bombalarda kimyasal bombalar. Tarım yapmayalım, çiftçilik yapmayalım diye buraları bombalıyorlar. Kanalizasyon hatların bombalıyorlar evde insanlar rahat etmesinler diye. Bunlara sessiz kalamayız, tepkimizi ortaya koymalıyız.” şeklinde konuştu.

"İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ SINIRDIŞI EDİLMELİ"

İsrail Büyükelçiliği’ndeki olaylara da değinen Turhan konuşmasına şöyle devam etti; "Birçok Bakan tepkilerini ortaya koydu, dün milletvekilleri gelip basın açıklamaları yapıp tepkilerini ortaya koydu. Bu tepki, bu tavır normal vatandaşın alacağı bir tavır. Meclis'te gece çalışmaların bırakıp geldi diye servis edildi haberler. Bence vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının elçiliklerin önüne gidip tavırlarını ortaya koymaları son derece normal ve meşru. Ama Milletvekilleri elçiliklerin önüne değil de acil bir şekilde Meclis’i toplamaları gerekirken böyle bir tavır ortaya koymaları son derece yanlış oldu. Biz kınamanın ötesinde bir şeyin olmasını inanıyoruz. Bakın Venezüella ve Şili’ye İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmiş oldular. Yapılan antlaşmalarla ilgili de iptallerde bulunup en net şekilde tavırlarını ortaya koydular. İşte biz; ’Birleşmiş Milletleri (BM) toplayıp tavrımızı ortaya koyacağız.’ gibi açıklamalar son derece beyhude açıklamalar. Ortada bir ateş var bununla alakalı fiili adımların ortaya atılması lazım. İsrail Büyükelçisinin biran önce sınır dışı edilmesi lazım. Bakın Mavi Marmara’da tamamen elçimizi aşağılamaya yönelik kendisi yukarıda bizim elçi aşağıda şeklinde oturtturma.”

CİHAN

Yorumlar