Ağababa: Merkezi iktidarın anahtarı belediyelerdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP olarak bundan böyle kendilerini ve hizmetlerini halka daha iyi anlatacaklarını söyledi. Önümüzdeki dönem belediyelerinin hizmetlerini referans göstererek iktidar olacaklarını kaydeden Ağababa,...

Google Haberlere Abone ol
Ağababa: Merkezi iktidarın anahtarı belediyelerdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP olarak bundan böyle kendilerini ve hizmetlerini halka daha iyi anlatacaklarını söyledi. Önümüzdeki dönem belediyelerinin hizmetlerini referans göstererek iktidar olacaklarını kaydeden Ağababa, “Unutmamamız gereken bir şey var. Merkezi iktidarın anahtarı yerel iktidardır. İktidarın yolu yerelden, belediyelerden geçer. Daha iyi hizmetler yapıp kendimizi halka anlatıp iktidar olacağız. Bunun için iyi çalışın." dedi.

CHP, 30 Mart yerel seçimleri sonunda seçilen 219 belediye başkanı ile Eskişehir’de ‘Büyük buluşma’ adı altında bir araya geldi. 2. gün sürecek olan toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ağababa, 30 Mart sonrası belediye başkanları ile ilk kez ‘Büyük buluşma’ adı altında bir araya geldiklerini söyledi. Bunun amacının CHP olarak iktidarına kentlerden yeni soluk katmak, geleceğin iktidarını bugünlerden kurmak. Bir kentin, başka bir dünyanın mümkün olduğunu halkımıza göstermek ve CHP’yi iktidara taşımak olduğunu kaydetti.

"12 YILDIR HİÇ BİR ŞEYDEN ÇEKMEDİK AK PARTİ’DEN ÇEKTİĞİMİZ KADAR"

Türkiye’nin 12 yılın sonunda bir yangın yerine döndüğünü vurgulayan Ağababa, şöyle dedi: "Diktatörleşen, kendinden olmayanı tanımayan, muhalefeti ezmeye çalışan, saldırgan bir yönetim ile karşı karşıyayız. AK Parti iktidarı belediyelerimizi de es geçmedi. 12 yıl boyunca CHP’li belediyeler hiç bir şeyden çekmedi, AK Parti’ den çektiği kadar. Hükümetten destek alamadık. Belediyelerimizde makam odaları olan müfettişler artık buraların personeli haline geldi."

"BAŞKANLARIMIZI DİNLEDİLER, BELEDİYELERİ DİDİK DİDİK ETTİLER AMA BİR AYAKKABI KUTUSU BİLE ÇIKMADI"

Ağababa, CHP’li belediyelerin didik didik edildiğini, başkanların sürekli takip edildiğini, dinlendiğini ve açıklarının arandığını anlattı. Ağababa, "En son İzmir Belediyesi’nde böcek bulundu. Yıldırma çabalarına, tehditlere, komplolara rağmen belediyelerimiz bu süreçten alınlarının akıyla çıktı. Bir tek belediyemizden ayakkabı kutusu, elbise kılıfı çıkmadı. Belediye başkanlarımızın hiçbiri 700 bin liralık kol saati takmadı. Komplolara rağmen CHP’li belediyelerin tek bir yolsuzluğu çıkmadı." diye konuştu.

"KENDİMİZİ VE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ ARTIK HALKA DAHA İYİ ANLATACAĞIZ"

Türkiye’de metro, halk ekmek, bedava içme suyu ve süt dağıtımı, toplu konut,, kentsel dönüşüm gibi ilkleri CHP’nin yaptığını ancak bunları yeteri kadar anlatamadıklarının altını çizen Ağababa, bunun için hizmetleri daha fazla görünür kılacaklarını belirtti. Ağababa, şöyle konuştu: "Projelerimizi, yaptığımız işleri bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Belediyelerimiz projelere imza atıyorlar ama ‘sen yap başkaları takdir etsin’ diyerek büyük bir tevazu gösteriyorlar. Önümüzdeki dönem sizleri, belediyelerimizin hizmetlerini referans göstererek iktidar olacağız. Bu süreci hep birlikte çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Belediyenin sosyal demokratlarca yönetilmesinin ne kadar değerli olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz."

CHP’li bir belediyeye bakan yurttaşın CHP iktidarındaki Türkiye’yi gördüğünün altını çizen Ağababa, iktidarın anahtarının yerel iktidardan, belediyelerden geçtiğini anlattı. Ağababa, şöyle dedi: "Kentlerimiz o bilinçle yönetilmek zorunda. Yapılanların üstüne daha fazla tuğla koyacağız. Bu anlayışla hareket edersek; CHP’yi iktidara taşıyacağımıza inancım tam. Unutmamamız gereken bir şey var. Merkezi iktidarın anahtarı yerel iktidardır. İktidarın yolu yerelden, belediyelerden geçer. Buna inanarak bu bilinçle daha fazla çalışmamız gerekiyor."

"İSTEĞİMİZ CHP İKTİDARININ TEMELLERİNİ BUGÜNDEN ATACAK PROJELERE İMZA ATMAK"

Ağababa, değişen yasayla belediyeciliğin, artık mekân yönetimi değil alan yönetimine dönüştüğünü, tüm bu alanları CHP’yi iktidara taşıyacak alanlar olarak düşünmek gerektiğini kaydetti. Ağababa, "Biz sizden, saydam, hesap verebilir, katılımcı, çoğulcu, dürüst, adil, dayanışmacı bir belediyecilik yapmanızı istemiyoruz. Çünkü CHP’li belediyeler zaten saydamdır, hesap verebilir durumdadır. Katılımcıdır, çoğulcudur, dürüsttür, dayanışmacıdır. Bizim sizden istediğimiz, gelecekteki CHP iktidarının temellerini atacak, yeni bir Türkiye yaratacak projelere imza atmanız. Söylemek istediğim; bundan sonra daha sistematik bir şekilde çalışacağız." ifadesini kullandı.

Belediye başkanlarını bir de çağrıda bulunan Ağababa, "Önümüzdeki 1 sene çok çalışacağız. Yarınların CHP iktidarını bugünlerden kuracağız. Yeni Türkiye’nin temellerini atacağız. Hep birlikte olursak, birlikte çalışırsak, CHP iktidarında yeni bir Türkiye’nin kuruluşuna birlikte imza atarız. Bugün yeni bir yola çıkıyoruz. CHP iktidarını kentlerimizden başlayarak hep birlikte kuracağız."

CİHAN

Yorumlar