Afyonkarahisar'da kamu yatırımlarının gerçekleşme oranı yüzde 60

Afyonkarahisar’da 2013 yılında kamu yatırımları için hazırlanan 944 projede yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'da kamu yatırımlarının gerçekleşme oranı yüzde 60

Afyonkarahisar’da 2013 yılında kamu yatırımları için hazırlanan 944 projede yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı. Projelerin toplam bedeli 3 milyar 819 milyon lira olarak belirlendi.

Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı ilk toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda yatırım miktarları ve gerçekleşme oranları da açıklandı.

Yatırımcı kuruluşlardan 2013 yılı ödeneğinden en fazla pay alan 143 milyon 782 bin lirayla Devlet Su İşleri 18.Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 88 milyon 296 bin lirayla İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 59 milyon 612 bin lirayla İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncü sırada yer aldı.

Vali Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde de yatırımların sıkı bir şekilde takip edilip, ödeneklerin koordineli bir şekilde yerinde ve zamanında harcanarak yatırımların istenilen düzeye geleceğini ümit ettiğini söyledi. Balkanlıoğlu, makam sahibi olanlara bir takım görev yetkiler verildiğini ifade ederek “Ayrıca emrimize araç, gereç, personel ve diğer imkanlar verilmiştir. Bu verilen imkanlarla çağdaş ve müreffeh medeniyet seviyesinde ve hatta daha üzerinde vatandaşımızın rahat edeceği ve hayatını en güzel şekilde idame ettireceği hizmetlerin yerine getirilmesi gerekir. Her geçen gün memleketimiz çok iyi seviyelere yükselmektedir.” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. CİHAN

Yorumlar