Afyon’da adaylar 4,5 saat süren KPSS kuyruğuna isyan etti

Temmuz 2014’de yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuruda bulunmak isteyen adaylar kuyruk çilesiyle karşılaştı. Başvuru merkezi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin(AKÜ) dışında başka bir yere izin verilmemesi adaylara...

Google Haberlere Abone ol
Afyon’da adaylar 4,5 saat süren KPSS kuyruğuna isyan etti

Temmuz 2014’de yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuruda bulunmak isteyen adaylar kuyruk çilesiyle karşılaştı. Başvuru merkezi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin(AKÜ) dışında başka bir yere izin verilmemesi adaylara zor anlar yaşattı. Sabahın çok erken saatlerinde kayıt işlemlerini yaptırabilmek için sıraya geçen adaylar bir kilometrelik kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Yaklaşık 4,5 saat sonra sıra kendilerine gelen adaylar işlemlerini ancak yaptırabildi. Bazı bayan adaylar uzun süre ayakta durmakta zorlanınca çimenlerin üzerinde dinlenmeye tercih etti.

KPSS adayları, başvuruların kentte sadece bir noktadan alınmasına tepki gösterdi. N.E isimli aday bu yıl yapılan bu uygulamadan şikayetçi olduklarını söyledi. N.E, “Rektörlük binasından üniversitenin giriş kapısının dışına kadar taşan kuyruklarda, yüzlerce aday KPSS’ye başvurmak için saatlerde kuyrukta beklediler. Sabah saatlerinden itibaren geldik. Ancak tam 4,5 saat kuyrukta beklemek zorunda kaldık. Perişan olduk, birkaç noktada yapılsaydı daha iyi olurdu.” diye tepkisini dile getirdi.

AKÜ yetkilileri de kayıt işlemleri için 10 personel görevlendirdiklerini ancak, kayıt için gelen adayların çoğunun eksik evrak getirmesinden dolayı işlemlerin uzadığını belirtti.

5 - 6 Temmuz 2014’de yapılacak KPSS sınavının başvurularının 14 Mayıs Çarşamba günü sona ereceği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar