Afyon Körfez Dershaneleri LYS’de Türkiye birincisi çıkardı

Milyonlarca öğrencinin merak ve heyecanla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Afyonkrahisar Özel Körfez Dershanesi, Türkiye birincisi ve 38’ncisi çıkardı.Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Afyon Körfez Dershaneleri LYS’de Türkiye birincisi çıkardı

Milyonlarca öğrencinin merak ve heyecanla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Afyonkrahisar Özel Körfez Dershanesi, Türkiye birincisi ve 38’ncisi çıkardı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınav sonuçlarını açıkladı. Afyonkarahisar Körfez Dershanesi öğrencisi Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi, Muharrem Civan TM-1 puan türünde Türkiye 38’ncisi oldu. Öğrencilerin başarısı Afyonkarahisar’da ve dershanede sevinçle karşılandı.

Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Mustafa Şahin, öğrencilerin elde ettiği başarıların Afyonkarahisar adına güzel olduğunu söyledi. Öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Şahin, tercih döneminde Afyonkarahisar’daki bütün öğrencilere yardımcı olacaklarını belirtti.

Türkiye birincisi olan Mehmet Selim Ortak, 'çok çalışmak değil düzenli çalışmak' sözünün her zaman geçerli olduğunu, ancak kendisinin dersi derste halletmek gibi bir alışkanlığı benimsediğini söyledi. Ortak, "Hiçbir zaman sabahlara kadar ders çalışmak gibi bir derdim olmadı. Dersi derste hallettikten sonra evde de ders tekrarı yapmakla yetindim. Elde ettiğim başarıda dershanenin çok büyük bir rolü olduğunu söyleyebilirim." dedi. Ortak, siyaset bilimi ya da hukuk düşündüğünü anlattı.

Şaban Ortak, çocuğunun başarısının kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi. Elde edilen başarıda Anadolu Öğretmen Lisesi ve dershane öğretmenlerinin ciddi katkısı olduğunu belirten Ortak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ortak, çocuğuna ‘şu olacaksın’ diye bir baskı yapmadığını belirterek, hem okulda hem de dershanede yarıştığı grubun çok teşvik edici olduğunu anlattı. Dershanenin destekleyici ve teşvik edici olması açısından hep faydasını gördüğünü belirten Ortak, "Her okulumuzun imkanı, her öğretmenimizin performansı, her öğrencimizin de performansı bir değil. Nihayetinde bir yarış varsa ve bu yarışta standartın üstüne çıkanlar ön plana çıkacaksa bu tür kurumların gerçekliğini kabul etmek gerekiyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar