Afşin’deki Ashab-ı Kehf yürüyüşüne davet

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Afşin Belediyesi tarafından Yedi İnanmış insanın hatırasını canlandırmak adına Ashab-ı Kehf Külliyesi'ne halk yürüyüşü gerçekleştirilecek. Bu yıl 6.sı yapılacak olan ve kutsal kitaplarda mağaraya...

Google Haberlere Abone ol
Afşin’deki Ashab-ı Kehf yürüyüşüne davet

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Afşin Belediyesi tarafından Yedi İnanmış insanın hatırasını canlandırmak adına Ashab-ı Kehf Külliyesi'ne halk yürüyüşü gerçekleştirilecek. Bu yıl 6.sı yapılacak olan ve kutsal kitaplarda mağaraya saklanan gençlerden şehre inen Yemliha adına yapılacak yürüyüş pazar günü saat 12.30'da Turabioğlu Camii önünden başlayacak.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Soma’da meydana gelen acı olay nedeni ile her yıl yapılan bazı etkinlikleri kısıtlamak zorunda kaldıklarını belirterek herkesi yürüyüşe davet etti. Güven, "Yaklaşık 40 yıldır Afşin Eshab-ı Kehf Kültür Sanat ve Karakucak Güreş festivali adı altında kutlanan bu şenlikler, son yıllarda Yemliha Yürüyüşü ve Ashab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali adlarıyla kutlanan farklı iki festivale dönüşmüştür. İnşallah geleneksel hale gelen Yemliha Yürüyüşü'nün bu sene pazar günü 6.sını kutlayacağız. Bu vesile ile Afşin, Elbistan, Göksun tüm ilçeler ve Kahramanmaraşlıları Kur’an'da kıssa edilen, yedi kahraman delikanlının anısına bu kutsal ve tarihi temsili yürüyüşe davet ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar