Afşin’de Kutlu Doğum yarışmasında dereceye girenlere altın

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yapılan Kutlu Doğum programında Allah Resulü Hz. Muhammed (sas)'e bağlılık ve samimiyet vurgusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Afşin’de Kutlu Doğum yarışmasında dereceye girenlere altın

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yapılan Kutlu Doğum programında Allah Resulü Hz. Muhammed (sas)'e bağlılık ve samimiyet vurgusu yapıldı. Programda çeşitli konularda yapılan ezber ve güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere altın hediye edildi.

Afşin İmam Hatip Ortaokulu'nun hazırladığı Kutlu Doğum programı vatandaşların katılımı ile kutlandı. Okul öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Muzaffer Kır, inanan insanların önderinin Hz. Peygamber olduğuna dikkat çekerek, “Aradaki samimiyet veya bozukluk insanların Hz. Peygamber'i ne kadar anladığına işarettir.” dedi.

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliklerinde herkesin anladığı kadarı ile Hz. Peygamber'i anlattığına dikkat çeken Kır, “İnsanlar evlilik yıl dönümü 14 Şubat Sevgililer Günü diyerek günler kutlayıp hediye alıyorlar. Bu haftada Hz. Peygamber'in Kutlu Doğum Haftası'nda aramızda hediyeleşelim. Aynı zamanda bu 'Ben o yolda yürüyorum' demekle de olabilecek bir hususiyet değildir. Bunun için hedeflerde ayniyet söz konusu olması gerektiği gibi aynı sancının çekilmesi, aynı tavrın belirlenmesi, aynı hassasiyetlerin hayata hayat kılınması, sohbeti canan ile aynı kurbiyete talip olunması, aynı metodolojinin uygulanması, aynı metanet ve sabrın gösterilmesi, yüreğini kanatsa bile herkese aynı muamelenin gösterilmesi, kısaca baştan sona nebevi bir duruşun sergilenmesi gerekmektedir." dedi.

Slayt gösterisinin de yer aldığı programda çeşitli yarışmalar yapıldı. Yarışmada birinci olanlara birer çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren diğer öğrenciler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Kutlu doğum programına Kaymakam Fatih Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar