Afrin'de bir günde 10 köy temizlendi

TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan köylerini teröristlerden temizledi. Son operasyonla birlikte Afrin'de bugün temizlenen köy sayısı 10'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Afrin'de bir günde 10 köy temizlendi

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Operasyonun bugünkü ayağında 10 köy teröristlerden temizlendi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 oldu.

Harekat kapsamında, TSK ve ÖSO, Afrin'in Tell Dilur, Mikdad, Ali Racu, Sarı Uşağı ve Rahmanlı köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 68'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 96 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Harekat kapsamında, Afrin kırsalında terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a ait sığınak, barınak ve mevzilerin yer aldığı hedefler de uçaklar ve topçu birlikleri tarafından vuruluyor.

Kilis'in Suriye sınırındaki bölgelerde yer alan hedeflerin vurulmasıyla yükselen dumanlar, sınır hattından görülüyor.

Yorumlar