Afganistan’daki saldırıda ölen Halil Gül, Kayseri'de toprağa verildi

Afanistan’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3 Türk’ten birisi olan 51 yaşındaki Halil Gül, memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Gül’ün yakınları sinir krizi geçirdi, bayılanlar oldu. Afganistan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’daki saldırıda ölen Halil Gül, Kayseri'de toprağa verildi

Afanistan’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3 Türk’ten birisi olan 51 yaşındaki Halil Gül, memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Gül’ün yakınları sinir krizi geçirdi, bayılanlar oldu.

Afganistan’ın doğusunda yer alan Nangarhar şehrindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMTA adlı Türk şirketi çalışanlarından Halil Gül’ün cenazesi dün gece havayoluyla memleketi Kayseri’ye getirildi. Cenazenin Kayseri’ye getirilişi sırasında evrakların İstanbul’da unutulduğu ortaya çıktı. Halil Gül’ün eniştesi Mustafa Çakır, “Cenazemiz Kayseri’ye geldi ancak evrakların uçakta olmadığı söylendi. Ölüm evrakları, THY’nin başka bir uçağıyla gece yarısı Kayseri’ye geldi.” açıklamasını yaptı.

AİLE FENALIK GEÇİRDİ

Gece Kayseri Erkilet Havaalanı’nda kardeşleri tarafından karşılanan cenaze, daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde otopsi yapıldı. Aileye teslim edilen cenaze, Bünyan ilçesi Karatay Mahallesi’ndeki evine getirildi. Cenaze evine Türk bayrağı asıldı. Halil Gül’ün yakınları, cenazenin gelmesi üzerine fenalık geçirdi. Gül’ün eşi Gülsen, annesi Şerife Gül ile çocukları ve kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Şerife Gül, “Yakışıklım gitti.” diyerek ağıt yaktı.

Yakınları Halil Gül’ün cenazesine bakmak için feryat etti, bayılanlar oldu. Bayılanlara ve sinir krizi geçirenlere ev önünde hazır bekletilen ambulans ekibi müdahale etti. Gül’ün eşi Gülsen Gül ve kızlarına cenaze aracındaki tabut kısa süreliğine gösterildi. Halil Gül’ün cenazesi cuma namazına müteakip Adil Sunguroğlu Kur'an Kursu önünde kılınan cenaze namazının ardından Karatay Mezarlığı’nda defnedildi. Halil Gül’ün lise 3. sınıf öğrencisi oğlu Mustafa, babasının Türk bayrağına sarılı tabutu önünde saf tuttu. Acı eş Gülsen Gül, namaz sonrası omuzlarda taşınan kocasını el sallayarak uğurladı.

Cenaze törenine Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Avcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Gül’ün yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Evli ve biri kız 7 çocuk sahibi Halil Gül’ün son 1 yıldır Afganistan’da usta başı olarak çalıştığı belirtildi. Gül’ün daha önce de Arabistan, Rusya, Cezayir ve Libya gibi ülkelerde görev yaptığı öğrenildi.

OLAY

2 Haziran 2014 Salı günü Afganistan’ın Nangarhar şehrinde bir intihar bombacısı, motorsikletiyle EMTA adlı Türk inşaat şirketi işçilerini taşıyan minibüse yaklaşarak üzerindeki bombaları patlatmıştı. Olayda şirketin proje müdürü Fuat Taş (İstanbul), Ümit Ünal (Ankara) ve Halil Gül (Kayseri) hayatını kaybetmiş, Ahmet Şahinoğlu ağır yaralanmıştı. Cenazeler, 3 gün sonra dün akşam Türkiye’ye getirilebilmişti. CİHAN

Yorumlar