Afganistan'da demokrasi şehitleri için dua edildi

Türkiye'nin, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğunun önünde toplanan Afganlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da demokrasi şehitleri için dua edildi

Tören, demokrasi şehitlerinin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Vahit Ahmad Mahdi, FETÖ'nün darbe girişimini kınadıklarını ve bu kalkışmada Türk halkının dünyaya nasıl darbeye karşı durulabileceğini öğrettiğini söyledi.

Her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ifade eden Mahdi, buradakilerin her birinin Türkiye için kalplerinin attığını ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirtti.
Cevizcan İl Şurası eski Milletvekili Abdul Hasib Bostani de ''Bizler de bu başarısız darbe kalkışmasını televizyonlardan izlerken Türk halkı ve devleti için dua ettik, çünkü nerede mazlumlar varsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da orada ve onların sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor'' diye konuştu.

FETÖ'cü hainlerin amellerine ulaşamadıkları için Türk halkı ve dünya Müslümanlarının Allah'a ne kadar şükretse az olacağının altını çizen Bostani, böylece kimlerin hain olduğunun artık bilindiğini kaydetti.

Son olarak söz alan Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren ise Afganistan halkının Türkiye'nin yanında özel bir yerinin olduğunu, kardeşlerin böyle zor dönemlerde hissiyatını paylaştıklarını bilmenin, Türkiye'de yapılan hainliklerin verdiği ızdırabı hafifletmeye faydalı olduğunu vurguladı.

Darbe girişiminde bulunanların Türklükle ve Müslümanlıkla hiçbir ilgisinin olamadığını dile getiren Erdeviren, ''Onlar yıllardır bu milletin ekmeğini yedi ama tereddüt etmeden kendi halkına haince saldırdılar ve onları katlettiler, şehitlerin arasında benimle beraber Afganistan'da görev yapan 4 arkadaşım bulunuyor, onlardan biri de koruma amirimdi, Allah şehitlerimize rahmet geride kalanlara da sabır ihsan eylesin.'' dedi.

''FETÖ ile dost olanlar Türkiye'nin dostu olamaz''

FETÖ'cülerle dost olanın Türkiye'nin dostu olamayacağının altını çizen Başkonsolos Erdeviren, bu konuda Afganistan halkının da duyarılı olmasını ve bu teröristlere alet olmaması gerektiğini aktardı.

Erdeviren, Mezar-ı Şerif'te bulunan FETÖ okullarındaki Türk bayrağı ve tabelalarındaki Türk kelimesinin kaldırılması için kentteki Dışişleri Bakanlığı temsilciliğine mektup gönderdiklerini söyledi.

Erdeviren, Afganistan İslam Cumhuriyeti devletinin FETÖcülerin bu ülkedeki faaliyetlerine son verdiği takdirde bu konuda Türkiye devletinin Afganistan'ı yalnız bırakmayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar