Afgan polis adaylarının 4. dönem eğitimi Sivas'ta başladı

Afgan polis adayları Sivas’ta eğitime başladı. 2011 yılında eğitime başlayan ve bugüne kadar Afgan polislere 3 dönem eğitim veren Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) 4. dönem başlarken, 499 polis, 6 aylık eğitimlerinin ardından Afganistan’da...

Google Haberlere Abone ol
Afgan polis adaylarının 4. dönem eğitimi Sivas'ta başladı

Afgan polis adayları Sivas’ta eğitime başladı. 2011 yılında eğitime başlayan ve bugüne kadar Afgan polislere 3 dönem eğitim veren Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) 4. dönem başlarken, 499 polis, 6 aylık eğitimlerinin ardından Afganistan’da göreve başlayacak.

Türkiye-Afganistan- NATO tarafından hayata geçirilen ve Japonya’nın da katkı sunduğu proje, NATO, ABD ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün çekilmesinin ardından Afganistan’ın güvenliğinin sağlanmasında görev alacak polislerin yetiştirilmesini amaçlıyor.

4. Dönem eğitimin başlaması dolayısıyla Sivas Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) tören düzenlendi. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının söylenmesinin ardından polislerin eğitim süreçleriyle ilgili slaytın izlenmesi sonrası konuşan Okul Müdürü Rüstem Temel bugüne kadar Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Afgan polisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adaylarının yetiştirildiğini eğitimlerin uzman görevliler tarafından verildiğini ve bugüne kadar bin 552 Afgan polisinin mezun olduğunu söyledi.

Afgan Askeri Ateşe Mohammed Zaheer konuşmasında polislerin eğitiminin Afganistan için önemine değindi. NATO Yetkilisi William Brooks ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan Miyuki Konnai’nin konuşmasından sonra söz alan Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Kemal Yüzgüleç ise Afganistan ile yürüttükleri faaliyetlere çok farklı bir önem verdiklerini belirterek, “Afganistan ile yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin getirdiği sorumluluğun bilincindeyiz.” dedi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar da, 4. dönem eğitimi başlatmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Sivas PMYO’da 499 Afgan polis adayının eğitileceği 4. dönemde, Türk eğiticilerin yanında 12 Afgan eğitici de görev yapacak. 6 Japon eğitici de 1 ay süreyle Afgan polislere judo öğretecek.

CİHAN

Yorumlar