AES Aydın Temsilcisi Erdoğan: YGS’yi sabote haberleri hayal ürünü

Aktif Eğitim Sendikası (AES) Aydın Temsilcisi Yunus Erdoğan, üyelerinin YGS’yi protesto etme gibi bir anlayışa sahip olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AES Aydın Temsilcisi Erdoğan: YGS’yi sabote haberleri hayal ürünü

Aktif Eğitim Sendikası (AES) Aydın Temsilcisi Yunus Erdoğan, üyelerinin YGS’yi protesto etme gibi bir anlayışa sahip olmadığını söyledi. Bu tür kasıtlı yalan ve iftira niteliği taşıyan haberleri, sendikalarını yıpratmaya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Öğrenciyi mağdur edecek bir yapı ve uygulamanın içinde bulunmalarının imkansız olduğunu ve üyelerinin YGS’de görevli olarak yer alacağını söyleyen Erdoğan, “Sendikamız ve üyelerimiz, sebep ne olursa olsun öğrencileri mağdur eden adım atmamıştır, atmayacaktır. Üyelerimizin meşru haklarını ararken dahi okuyan çocuklarımızın haklarını gasp edecek bir ortamda olmayacağız.” dedi.

AES Temsilcisi Erdoğan, Yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Son günlerde ülkemize zarar vermek isteyen bir kısım çevrelerin önce yapmayı planladıkları karanlık faaliyetlerin, kendileri dışında birileri tarafından yapılacağına dair yalan ve iftira niteliğinde haberler yaptırdığı, ardından da bu faaliyetleri tezgahlayarak suçu önceden hedef gösterdikleri kişi ya da kurumların üzerine attırmaya çalıştıkları yakinen görülmektedir. Büyük millet olma yolunda büyük hedeflere, küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inanıyoruz. Şahsi arzuların yerine milli ruh ve milli düşüncenin, egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan kimselerin kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği, yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlıyoruz. YGS günü, AES'ye üye öğretmenlerin sınavı sabote edecekleri ve bu yönde çalışmalar yaparak diğer öğretmenleri de sabote edecekleri şeklindeki haber, tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır. MEB Yasa Tasarısı’na tepkimizi demokratik yollardan gösterdik ama sendika üyelerimiz derslerimize girdiler. Sınıftaki öğrencilerimizin haklarını gaspedecek bir anlayışta değiliz. AES hak ararken hak ihlâli yapacak hiçbir eylemin yanında olmamıştır, olmayacaktır. Eğitimciler ve yöneticiler arasında husumet çıkarmayı amaçlayan bu art niyetli insanların ürettiği bir komplodur. YGS’de her türlü desteği vereceğiz.”

Menderes Park’ta düzenlenen ve sendika üyelerinin de katıldığı toplantıda Yunus Erdoğan, ayrıca Meclis'te kabul edilen MEB Temel Kanunu’na karşı olduklarını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasını istemediklerini açıkladı. CİHAN

Yorumlar