ADSİAD’dan beyin göçü uyarısı

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Geleneksel Salı Toplantıları kapsamında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı. Seyhan Otel’de gerçekleşen toplantıda Seyhan ilçesi ve Adana’nın geleceği hakkında görüş...

Google Haberlere Abone ol
ADSİAD’dan beyin göçü uyarısı

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Geleneksel Salı Toplantıları kapsamında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı. Seyhan Otel’de gerçekleşen toplantıda Seyhan ilçesi ve Adana’nın geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ilk sözü alan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, tarım, sanayi, kültür ve sanatla yoğrulmuş Adana’nın geçmişteki zenginliklerini yeniden elde etmesine yönelik uğraşlarının sürdüğünü söyledi. ADSİAD üyesi Zeydan Karalar’ın Türkiye’nin en büyük metropol ilçesi ve Türkiye’deki 53 ilden daha büyük konumdaki Seyhan’a belediye başkanı olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Sönmez, Seyhan’ın başta işsizlik olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.

BEYİN GÖÇÜ UYARISI

Adana’nın her alanda nitelikli gelişen bir kent olması gerektiğini vurgulayan Sönmez, “Neden böyle bir kent olmalıyız? Çünkü Adana ciddi oranda beyin göçü veriyor. Adana’nın 2007 yılından bu yana göç verdiği ortaya çıkıyor. Verilere göre Adana göç almaya devam ediyor ancak uzun zamandır aldığı göçten fazlasını veriyor. Birkaç yıldır beyin göçü üzerinde duruyoruz. TÜİK’in verileri de bizi doğruluyor ki verdiğimiz göç kalifiye insanlardan, katma değer üreten iş gücü potansiyeli yüksek ve istihdam sağlayacak iş insanlarından, meslek erbaplarından oluşuyor.” dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça da 53 ilden daha büyük bir ilçenin belediye başkanının ADSİAD’lı olmasından duyduğu gururu paylaştı. “Bizim aramızdan milletvekili de bakan da çıkabilir” diyen Onatça, şöyle konuştu: “İşadamı daha öngörülü ve daha hoşgörülüdür. Zeydan Karalar’ın siyasi, işadamlığı ve yöneticilik tecrübesi ile kayıtsız şartsız Seyhan Belediyesi’nde bir tarih yazacağına inancım tamdır.”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Adana’da herkesin mutlu ve huzurlu yaşamak istediğini belirterek şunları söyledi: “Adana, özel ve güzel bir kenttir. Bundan sonraki hayatımı Seyhan’ın ve Adana’nın iyiliği, mutluluğu ve dönüşmesi için harcayacağım. İyi işler yapmak için belediye başkanı oldum. İyi bir ekiple yola çıktık. Bir kent için, bir ülke için en tehlikeli olgu nitelikli göç vermesidir. Adana’da işsiz çoktur ama nitelikli göç vermektedir. Bir değer üretmek için minimum 100 bin dolar harcayacaksınız, harcadığınız parayı tam ekonomiye kazandıracakken göçe maruz kalıyorsunuz. Adana göç verecek bir kent değildir.”

CİHAN

Yorumlar