Adliyede annesi ve korumasını öldüren zanlıya 2 kez müebbet istendi

İstanbul Adalet Sarayı'nda silahla annesini ve koruma polisini öldüren, bir güvenlik görevlisini de yaralayan şüpheli hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki saldırıda fail Dursun Zehir,...

Google Haberlere Abone ol
Adliyede annesi ve korumasını öldüren zanlıya 2 kez müebbet istendi

İstanbul Adalet Sarayı'nda silahla annesini ve koruma polisini öldüren, bir güvenlik görevlisini de yaralayan şüpheli hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki saldırıda fail Dursun Zehir, annesini ve annesinin koruma polisi Emrah Taşdemir’i öldürmüş, bir güvenlik görevlisini ise yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Halil Sezgin, iddianameyi tamamladı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerin iddianamede Zehir’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Zehir’in silah kanununa muhalefet ve yaraladığı güvenlik görevlisi için öldürmeye teşebbüs suçlarından da cezalandırılması talep edildi.

Zehir'in, boşanan annesiyle babası arasında tehditten açılan duruşma için Rize’den İstanbul'a geldiği belirtilmişti. Gözaltındaki ifadesinde annesini 2011 yılından beri görmediğini kaydeden Zehir’in, "Annem bizimle görüşmüyordu. Biriyle evlendiğini öğrendik. Bunu kabullenemedim. Kendime yediremedim. Bu yüzden annemi vurdum. Annemi vurduktan sonrasını hatırlamıyorum. Bir anlık öfkeyle yaptım. Pişmanım." dediği belirtilmişti.

Bu arada, olay sırasında adliye önünde bulunan baba Hızır Zehir ise önce gözaltına alınmamış, daha sonra gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Hızır Zehir serbest bırakılmıştı. İddianamede, baba Zehir hakkında ise 'azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. CİHAN

Yorumlar