Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale

İBDA/C örgütü lideri Salih Mirzabeyloğlu'nun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasının yıl dönümünde, bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yamak istedi.

Google Haberlere Abone ol
Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale

İBDA/C örgütü lideri Salih Mirzabeyloğlu'nun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasının yıl dönümünde, bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yamak istedi. Polis, adliye girişinde eyleme izin vermeyince arbede yaşandı. Grup, daha sonra eyleme izin verilen alanda basın açıklaması yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, 'Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu için eylem yapmak istedi. Grup, yanlarında getirdikleri pankart ve dövizleri açarak slogan atmaya başladı. Polis, önce grubu dağılmaları yönünde uyardı, daha sonra da müdahale geldi. Çevik kuvvet ekipleri kalkanlarıyla grubu eylem yapılmasına izin verilen alana kadar itekledi. Polis, meydanda toplanan gruptakilere el koydukları pankart ve dövizleri geri verdi.

Grup, Mirzabeyoğlu’nun avukatlarının da katılımıyla burada eylem devam etti. Avukatlar fikre idam cezasının verildiği ender ülkelerden birinde yaşadıklarını söyledi. Mirzabeyoğlu davasının yeniden ele alınması gerektiği belirtildi.

Dönemin İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM), Mirzabeyoğlu'nu 'Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak' suçundan, eski TCK'nın 146/1. maddesi uyarınca idam cezasına çarptırmıştı. Aynı dava kapsamında yargılanan Saadettin Ustaosmanoğlu ve Mehmet Fazıl Aslantürk'e de 'yasa dışı örgüt üyesi olmak' suçundan 18'er yıl ağır hapis cezası verilmişti.

Erdiş hakkında verilen idam cezası, 23 Eylül 2002 tarihinde uyarlama yapılarak müebbet ağır hapis cezasına, 2005 yılında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi de sanıklar hakkındaki kararı onamıştı.
CİHAN

Yorumlar