Adil Öksüz'ü kaçıran isim tanıdık çıktı

Darbenin karakutusu olarak bilinen Adil Öksüz'ü kaçıran kişinin uzun süre Erdoğan'a yakın çalışan gazeteci çıktı

Google Haberlere Abone ol
Adil Öksüz'ü kaçıran isim tanıdık çıktı
Darbe girişiminin merkezi Akıncı Hava Üssü’nün yakınında yakalandıktan sonra “Tarla bakmaya gitmiştim” savunmasıyla serbest bırakılan, FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklananlar arasında gazeteci Erdal Şen de yer aldı. Erdal Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte Ankara'da ikamet ettiği aparmanın 4 No'lu dairesinde oturuyordu.

Gazeteciliğe Zaman gazetesinde başlayan, ardından Habertürk gazetesinde Haber Müdürlüğü ve Ankara Temsilciliği yapan Şen, son olarak Meydan gazetesinde çalışıyordu. Hürriyet'in haberine göre Şen, Ankara’da Başbakanlık Muhabirliği döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanken kaldığı Keçiören Subayevleri’ndeki apartmanda uzun süre komşusu olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şen'in yaptığıyla ilgili olarak şunları söylemşti: Mesela 15 Temmuz gecesi olan hadise. İsmi Adil (Öksüz) olan şahsı kastediyorum. İsmi Adil de kendisi adil değil? Bakın onu kaçıran gazeteci bizim apartmanda oturuyormuş. Komşumuz yani. Görünürde bize saygıda hiç kusur etmezdi. Bunu da herkese söylerdi. Şimdi Adil-denilen o şahsı kaçıran adam olduğu ortaya çıktı. Kaçıran o. Bunların hepsi karaktersiz. Köşesinde sallayıp duran vardı ya şimdi kaçmış olan, o da öyleydi. Gelirdi karşımıza yok şöyle yok böyle. Kim olduğunu anlıyorsunuz. Köşesinde yazmaya gelince de verip veriştiriyordu. Niye kaçtın gittin? Bu kadar yüreğin vardı o zaman kalsaydın. Onun için ben burada milletimin tutumunu çok önemsiyorum. Şu anda tüm savcılarımız, Allah kendilerinden razı olsun, hâkimlerimiz, bence hata payını minimize ettiler. Hepsi iyi çalışıyorlar. Burada iyi çalışmak önemli. Hukuk içerisinde kalmak suretiyle, atılacak adımlarla bir çok kirli paslı işler açığa çıkacaktır. Kurumlarımız, kendi içindeki pislikleri şu anda gayet başarılı bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Kanun Hükmünde Kararname’ye ek yapmak suretiyle bir daha geri dönme şansları yok. Hükümetin de bir taraftan da Meclis’e bunları getirmek suretiyle de Meclis’ten de ayrıca yasayla bunu geçirme gibi bir çalışması var.

Yorumlar