Aday gösterilmeyen Başkan'dan Bakan Yazıcı’ya sitem

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın, Rize’nin Ardeşen ilçesinde katıldığı AK Parti Danışma Meclis Toplantısı'na Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan’ın konuşması damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Aday gösterilmeyen Başkan'dan Bakan Yazıcı’ya sitem

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın, Rize’nin Ardeşen ilçesinde katıldığı AK Parti Danışma Meclis Toplantısı'na Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan’ın konuşması damgasını vurdu. Yeni dönemde belediye başkanlığına aday gösterilmeyen Sinan, toplantıda, “20 yıllık emeğimi elimden aldınız, herhalde 20 dakika konuşmamı çok görmezsiniz" diyerek Bakan Yazıcı’ya ve diğer partililere karşı sitemkar sözler sarfetti.

Bakan Yazıcı, Ardeşen’de AK Parti Ardeşen İlçe Teşkilatı’nın Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı.
Toplantıya, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi yeniden başkan adayı olarak gösterilmeyen Mümtaz Sinan’ın konuşması damgasını vurdu. Mümtaz Sinan, "Bu süreç öncesinde, 'Aday olamayacaksak bize söyleyin, bunu peşin kabul edelim" dedikleri halde kendisine bilgi verilmemesine çok kırıldıklarını kaydetti.

Sinan, konuşmasını sürdürürken toplantıyı düzenleyenlerin Bakan Yazıcı'nın zamanının kısıtlı olduğuna dair uyarısı üzerine, "20 yıllık emeğimi elimden aldınız. Herhalde 20 dakika konuşmamı çok görmezsiniz Sayın Bakanım" dedi. Başkan Sinan'ın bu sözleri bazı partililer tarafından alkışlandı. Başkan Mümtaz Sinan, "Bu bayrak inmesin, bu ışık sönmesin. Ak Parti Ardeşen'de kaybetmesin. Ben her şeyimi kaybetmeye hazırım. Benimle ilgili, 'Yanlış yapacak' diye konuşulması onuruma dokunuyor. Ben partim için çalışacağım." şeklinde konuştu.

Bakan Hayati Yazıcı, Mümtaz Sinan'ın konuşmasına değinirken, AK Parti'de herkesin seçileceği yere aday olma hakkı olduğunu ifade ederek, "Kim söyleyebilir bir belediye başkanımıza; 'Sen aday olma' diye. Bu süreci orada bitirmek demektir. Kimin böyle bir hak ve yetkisi var. O süreç yaşanacak. Bu arkadaşlarımız sitemlerini bu noktada yoğunlaştırmasınlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar