Adanalılar yağmur duasına çıktı

Adana’nın Sarıçam ilçesinde vatandaşlar aylardır yağmur düşmemesi nedeniyle Yoğurt Dede Türbesi’nde yağmur duasına yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Adanalılar yağmur duasına çıktı

Adana’nın Sarıçam ilçesinde vatandaşlar aylardır yağmur düşmemesi nedeniyle Yoğurt Dede Türbesi’nde yağmur duasına yaptı.

Sarıçam Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasının ardından ziyarete açılan türbede halk yağmur duası yaptı. Horasan erenleri olarak anılan, yörenin ve zamanın manevi şahsiyetlerinden Yoğurt Dede Türbesi etrafında toplanan vatandaşlar hep bir ağızdan yağmur yağması için yapılan duaya amin dedi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sırasında konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İslam didine göre sadece Allah’a dua edileceğini ve sadece ondan yardım istenebileceğini belirterek, “Dinimizde yatırlara tapmak ve yardım istemek yoktur. Ancak bu manevi şahsiyetlerin kabrinde dua ederek Allahtan yardım istenir. Biz bu manevi şahsiyete uygun bir şekilde burayı düzenledik. Bundan sonra buranın bakımı siz hemşirelerimize düşüyor. Burası sizlere emanet. Bugün burada uzun süredir havaların kurak gitmesi nedeniyle başta çitçilerimiz olmak üzere halkımız yağmur bekliyor. Bu nedenle görevli arkadaşlarımız yağmur duası yapacak. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder ve bereketini gönderir. Bugün Çukurova’nın farklı bölgelerinde halkımız yağmur duasına çıktı.” dedi.

Başkan Ahmet Zenbilci, konuşmasında İslam tarihinden örnekler vererek birlik beraberlik ve vurgusu yaptı. Daha sonra hocalar yağmur duası yaparken, vatandaşlarda kurban kesti. CİHAN

Yorumlar