Adana’dan Kuzey Irak’taki Türkmenlere kardeş desteği

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Musul, Kerkük ve Telafer’de, savaştan kaçan ve çadır kentlerde yaşayan Türkmenler için, 250 bin liralık sağlık ve medikal malzeme yardımı kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire...

Google Haberlere Abone ol
Adana’dan Kuzey Irak’taki Türkmenlere kardeş desteği

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Musul, Kerkük ve Telafer’de, savaştan kaçan ve çadır kentlerde yaşayan Türkmenler için, 250 bin liralık sağlık ve medikal malzeme yardımı kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın, meclise sunduğu teklif sonucu, Kuzey Irak’ta yaşayan Türkmenlerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için yardım yapılması kararı alındı. Belediye meclisinin aldığı karara göre, bölgedeki savaştan olumsuz etkilenen ve çadır kentlerde hayatını devam ettirmeye çalışan yaklaşık 350 bin Türkmen’e, 100 bin lirası acil ilaç yardımı olarak teslim edilmek üzere, toplam 250 bin liralık sağlık malzemesi yardımı yapılacak. Meclis, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, söz konusu amaçla kullanılmak üzere 250 bin liralık borçlanma yetkisi verdi.

Dr. Fatih Karayandı, bir süre önce Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ile temasa geçtiklerini kaydederek, “Türkmeneli bölgesinde ve çadır kentlerde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin ilaç ihtiyacı olduğunu öğrendik ve ihtiyaç duyulan ilaçların listesini kendisinden temin ettik. Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda konu belediye meclisinin gündemine alındı, görüşüldü ve destek doğrultusunda olumlu karar alındı. İlaçları temin ettikten sonra Habur’a gidip oradaki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine teslim edeceğiz.” dedi. İlaçların çadır kentlere ulaştırılması aşamasında Dr. Fatih Karayandı’nın da içinde bulunacağı bir heyet bölgeye giderek incelemelerde bulunacak ve farklı ihtiyaçların olup olmadığını yerinde tespit edecek.

CİHAN

Yorumlar