Adana'daki TIR olayında tutuklanan 3 zanlı serbest bırakıldı

Adana’da Konya’dan gelen bir TIR’da ele geçirilen 931 havan başlığı ve 10 roket rampasıyla ilgili tutuklanan 3 zanlı TMK’nın 10’uncu maddesiyle görevli özgürlük hakimi tarafından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki TIR olayında tutuklanan 3 zanlı serbest bırakıldı

Adana’da Konya’dan gelen bir TIR’da ele geçirilen 931 havan başlığı ve 10 roket rampasıyla ilgili tutuklanan 3 zanlı TMK’nın 10’uncu maddesiyle görevli özgürlük hakimi tarafından serbest bırakıldı.

7 Kasım 2013 günü uyuşturucu ihbarını değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldıkları TIR’a Adana’daki Metal Sanayi Sitesi’nde operasyon düzenledi. Şakirpaşa Polis Merkezi’ne çekilen TIR’da söz konusu malzemeler ortaya çıktı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 9 zanlıdan TIR şoförü Lütfi K. (46), tornacı İhsan P. (41) ve Yunus E.H. (42), TMK 10’uncu maddesiyle yetkili nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklu 3 zanlı 9 Ocak 2014 günü mahkemece ‘yurt dışı yasağı ve adli kontrol uygulaması’ kapsamında serbest bırakıldı.

Mahkemenin zanlıların serbest bırakılması kararında "Ele geçirilen 931 adet demir gövdenin pik demirden imal edilen el yapımı 120 mm.lik havan mermisinin dış gövde kısmı olduğu ve söz konusu demir boruların da üzerinde yapılacak tadilat neticesinde havan mermilerini ileriye doğru fırlatmak için kullanılan rampa olduğuna dair bomba uzmanlarınca düzenlenen inceleme raporu, emniyetçe düzenlenen arama, yakalama ve tespit tutanaklarının şüphelilerin atılı suçu işlediği hususunda kuvvetli şüphe oluşturan olgular niteliğinde olduğu… Ancak tutuklamadan beklenen amacın CMK’nın 109 maddesi kapsamında adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle karşılanabileceği hakimliğimizce varıldığından tutukluluğun devamı yönündeki talebin reddine." ifadelerine yer verdi.

Zanlılardan TIR şoförü Lütfi K., mahkemedeki ifadelerinde Konya’da kendisini Türk olarak tanıtan Heysem T. ile abisinin arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını söyledi. Heysem’in Konya’dan Reyhanlı’ya sondaj malzemesi götüreceğini belirttiğini kaydeden Lütfi K., “Anlaştık; iki defa Yunus E.H.nin atölyesinde paketlenmiş malzemeleri yükleyerek Reyhanlı ilçesine sınırda bir yere götürdüm. Her iki defasında da Heysem bir otomobille karşıladı. Yanında başka araçlarda vardı. Benim aracıma bindi Jandarma kontrol noktasından geçtik. Orada araçtaki kişiler Jandarmaya bir şeyler konuştu, aranmadan geçtik. Sınırda bir noktaya geldiğimizde başka boş tırlarda vardı. Bu geldiğimiz yer jandarma karakolunun bahçesiydi. Yükleri araziye her ikisinde boşalttık. Daha sonra ben Konya’ya geldim. 07.11.2013 günü tırımda yakalanan malzemelerde aynı şekilde Heysem’in talebiyle Yunus E. H.nin atölyesinde yüklendi. Heysem bana Adana’da da aynı şekilde malzeme yükleyeceğimizi söyledi. Adana’da ismini daha sonra öğrendiğim İhsan P.nin atölyesine geldiğimde polisler geldi. Ben yükleri ilk defa burada gördüm. Ben bunların sondaj malzemesi olduğunu düşünüyorum. Daha önceki seferlerde de jandarma kontrolünden geçerek rahatlıkla sınıra ulaştığımızdan dolayı içimde şüphe yoktu. Bunların yasal olduğunu düşündüm. Benim terörle herhangi bir ilgim yoktur.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da meclisteki konuşmalarına da bu ifadeleri gündeme getirmişti.
CİHAN

Yorumlar