Adana’daki STK’lar İsrail’i ABD Konsolosluğu önünde protesto etti

Sivil toplum kuruluşları (STK) İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı ABD Adana Konsolosluğu önünde protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi’nin düzenlediği programa çok sayıda STK destek verdi. Polisin yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Adana’daki STK’lar İsrail’i ABD Konsolosluğu önünde protesto etti

Sivil toplum kuruluşları (STK) İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı ABD Adana Konsolosluğu önünde protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi’nin düzenlediği programa çok sayıda STK destek verdi.

Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı eylem gece yarısından itibaren başladı. ABD Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık, “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD” diye sloganlar atıp tekbir getirdi. Organizasyon Kur’an tilaveti ve sabah namazı ile son buldu. Burada konuşan AGD Adana İl Başkanı Abdulaziz Kıranşal, İslam birliği kurulmadıkça bu zulümlerin bitmeyeceğini vurguladı.

Irkçı ve terörist İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğini vurgulayan Kıranşal, “70 yıldır İsrail’in her türlü katliamına arka çıkan Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa’dan yeni saldırılar için tepki beklemek ancak taşeron siyasi anlayışların umududur. Irkçı emperyalizmin vicdanı ve adalet anlayışı yoktur. Onlar, Siyonist İsrail’e karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar.” dedi.

İsrail’in insanlık suçu işlediğinin altını çizen Kıranşal, Malatya Kürecik’teki füze kalkanı, Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş’taki patriot rampalarının İsrail’i koruma amaçlı olduğunu savundu. Filistin meselesinde tarafsız olmanın kabul edilemeyeceğini dile getiren Kıranşal, şöyle devam etti: “Ekranlarda Filistin’e sahip çıkıyor gözüküp, diğer taraftan İsrail ile her türlü stratejik ortaklığı sürdürmek asla kabul edilemez. Tekrar tekrar söylüyoruz; Afganistan’dan Libya’ya, Pakistan’dan Sudan’a İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Siyonizm’dir. 28 Şubat postmodern darbesinin, 11 Eylül İkiz Kuleler saldırılarının ve Mısır’daki darbenin ardında siyonizm vardır. Bugün, Suriye’de ve Irak’ta yaşanan savaşın tetikleyicisi İsrail’dir. Yaşadığımız coğrafyada yeni yeni devletçilerin kurulmasını planlayan siyonist İsrail’dir.” CİHAN

Yorumlar