Adana’daki Kars, Iğdır ve Ardahanlılar Kaz Gecesi’nda bir araya geldi

Adana’da yaşayan Kars, Iğdır ve Ardahanlıların düzenlediği ‘Kaz Gecesi’ yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana’daki Kars, Iğdır ve Ardahanlılar Kaz Gecesi’nda bir araya geldi

Adana’da yaşayan Kars, Iğdır ve Ardahanlıların düzenlediği ‘Kaz Gecesi’ yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra ilçe belediye başkan adayları da geceye katıldı.

Kars, Iğdır ve Ardahanlılar Kültür ve Yardımlaşma, Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Kaz Gecesi, Son Balo Salonu’nda yapıldı. Gecenin amacının birlik, beraberlik, dostluk ve arkadaşlığı yaşamak olduğunu belirten Dernek Başkanı Turgay Kıyçak, ‘Tanımadığımız hemşerilerimizle tanışmak, böyle bir büyükşehirde yaşarken kendimizi yalnız hissetmemek ve her zaman birbirimizin arkasında olduğumuzu bilmek güzel bir duygu. Bugün Kars, Iğdır ve Ardahanlı Adanalılar hem kendi işlerinde, hem siyasette, hem de ekonomide çok önemli yerdeler. Bu bizlere gurur veriyor. Bizim kültürümüz aslını inkar etmeyen ama yediği ekmeğe de ihanet etmeyen bir kültürdür. Adana’ya elimizden geldiğince hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde düzenlenen geceye siyaset dünyasından da büyük ilgi vardı. CHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan, MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ile ilçe belediye başkan adayları da kaz gecesine katıldı. Kars Emniyet Müdürü iken Adana’ya tayini çıkan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de gecede Karslılarla bir araya geldi. Gece, davetlilerin Kars yöresine ait türkülerle halay çekerek son buldu.
CİHAN

Yorumlar