Adana'da yöresel yemekler yarıştı

Turizm Haftası nedeniyle Adana Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da yöresel yemekler yarıştı

Turizm Haftası nedeniyle Adana Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi. Dört kategoride düzenlenen yarışmada birinciler tam altın ile ödüllendirildi.

Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Adana Kültür, Eğitim, sanat ve araştırma Vakfı (KÜSAV) ile Turizm Derneği organizasyonunda yöresel yemek yarışması düzenlendi. Çukurova bölge yemek kültürünü yaşatmak, kaybolmaya yüz tutmuş otantik mutfak kültürünü canlandırmak, geleneksel mutfak varlığını koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri ve börekler ile tatlılar ve pastalar olmak üzere dört kategoride düzenlendi. 114 vatandaşın katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini ise Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel, Turizm Derneği Başkanı Gazanfer Şahin ile 5 yıldızlı otellerin başaşçıları yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda zeytinyağlılar kategorisinde Kraliçe Parmağı ile Münevver Efe, etli yemeklerde Lokman Hekim Çorbası ile Fatma Özüdoğru, hamur işleri ve börekler kategorisinde Mukaddes Azizoğlu, tatlılar ve pastalar kategorisinde ise Karakuş Tatlısı ile Kadriye Halis birinciliği elde etti. Yarışmada birinci olanlar tam, ikinciler yarım, üçüncüler ise çeyrek altın ile ödüllendirilirken, ödülleri Vali Hüseyin Avni Coş yarışmacılara taktim etti.

Programda ayrıca, Adana Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerlerinin yöresel kıyafetlerden esinlenerek hazırladıkları Toroslardan Esintiler adlı defile de sunuldu.
CİHAN

Yorumlar