Adana'da olaylı tören, Vali Coş yine protesto edildi

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü için düzenlenen tören olaylı geçti.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da olaylı tören, Vali Coş yine protesto edildi

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü için düzenlenen tören olaylı geçti. Bir grup, tören sorasında hükümet ve vali Hüseyin Avni Coş aleyhinde slogan attı. Polis, 11 kişiye ceza kesti. İzci liderleriyle polis arasında tartışma çıktı. Görüntü çekmeleri engellenen basın mensupları ise fotoğraf makinesi ve kameralarını bıraktı.

Atatürk Parkı'nda çelenk koyma sırasında bir grup 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' deyip slogan atınca 11 kişi hakkında Kabahatler Kanunu'ndan dolayı ceza kesildi. Bir grup, tören alanına alınmayınca 'Ya istiklal ya ölüm', 'Tam bağımsız Türkiye' sloganları attı.

Atatürk Parkı Atatürk Anıtı önünde çelenk konulması töreni öncesi alınan önlemler dikkat çekti. Polis, ismi listede olanlardan başka kimseyi tören alanına almadı. Polis tarafından bir grup gazi durduruldu. Bir gazi, "Biz bu tören alanına ya gireriz ya gireriz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz, biz gaziyiz, bizi kimse almıyor." diye bağırdı. Gruptakiler de 'Ya istiklal ya ölüm', 'Tam bağımsız Türkiye' sloganları attı. Çelenklerin anıta konulmasının ardından Büyükşehir Beledi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da güvenlik önlemlerinin tamamen valiliğin tasarrufunda olduğunu belirterek, "Bizimle ilgisi yok. Benim bürokratım vatandaşım girmeyecekse benim de girmemem lazım" dedi.

Bu arada polis, törenler için gelen, yaşları 7 ile 13 arasında değişen izci grubunu tören alanına almadı. İzci liderleriyle polis arasında tartışma çıktı. İzci lideri, "Ayıp ya. Çocuk mu oynatıyorsunuz? 5 kere dolandırdılar böyle ya. 8.30'dan beri biz çocuk getirmişiz ya." dedi. İzci kadın lider ise "Biz milli manevi değerlere göre öğrenci yetiştiriyoruz." diye tepki gösterdi. Bunun ardından izciler içeri alındı.

Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, törene katılan vatandaşları selamladı. Aşırı güvenlik tedbirlerinden dolayı görüntü çekmeleri engellenen basın mensupları da fotoğraf makinesi ve kameralarını bıraktı.

Törenlerin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, bir gurup öğrenciye Türk bayrağı dağıttı. CİHAN

Yorumlar