Adana Valiliği, Soma mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Adana Valiliği, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kampanyayı kamu ve sivil toplum kuruluşu...

Google Haberlere Abone ol
Adana Valiliği, Soma mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Adana Valiliği, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kampanyayı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine duyuran Vali Hüseyin Avni Coş, ülkeyi yasa boğan facianın yaralarının sarılabilmesi adına ‘Adana olarak ne yapabiliriz?’ konusunu masaya yatırdıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile olayda hayatını kaybeden vatandaşların aileleri için yardım kampanyasını düzenlemeye karar verdiklerini belirten Coş, vali yardımcısının başkanlığındaki komitenin bir ay süreyle bu organizasyonun yönetileceğini duyurdu. Çok sayıda cenazenin varlığına dikkat çeken Coş, “Bu kayıplar bizim. Cenazelerimize yapılması gereken dini vecibelerin ifa edilmesi için valilik, müftülüğe gerekli talimatları verdi. Bugün ve yarın bütün camilerimizde mevlit okutulup, dualar yapılacak. Kur’an kurslarında hatim indirilecek. Adana’daki 2.5 milyona yakın vatandaşımızın bu duaya gönülden katılacağına inanıyoruz.” dedi.

Türk milletinin keder ve kıvançta bir olabilme başarısını gösterdiğini vurgulayan Coş, bu kederli günlerde birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini istedi. Coş, şu uyarılarda bulundu: “Kaybettiğimiz yüzlerce insanımızın aziz hatıralarını yad etmemiz lazım. Bazı marjinal grupların bu milli yas nedeni olan faciayı istismar vesilesi edip, kamu düzenini bozmak için çaba, plan ve provokasyon içerisinde olduğuna dair bilgiler de var. Vatandaşlarımızın sağduyularıyla bu tür tahrik ve teşviklere asla itibar etmeyeceğinden eminiz. Vatandaşlarımız cenaze atmosferine uygun düşmeyen tavır ve davranışları sergilememeleri; konuyla ilgili tepkilerini demokratik sınırlar içinde ortaya koymaya özen göstermeli. Güvenlik kuvvetlerimizin uyarılarına dikkat etmelerini, provokasyonlara gelmemelerini özellikle rica ediyorum. Acımız daha da çoğalmasın. Bir kardeşimizin daha burnunun kanamasın tahammülümüz yok.”

Vali Coş, yardımların şeffaf bir şekilde ailelere ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Arif Gökce, 120 noktada öğlen veya yatsı namazı öncesinde mevlit okutulacağını bildirdi. Merkez Sabancı Camii’nde Cuma namazı öncesinde mevlit ve konuyla ilgili sohbet yapılacağını kaydeden Gökce, Kur’an kurslarında 667 hatim indirilip, dualarının yapılacağını aktardı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 19 Mayıs’ta planladıkları konser ve benzeri etkinlikleri iptal edip, oraya harcayacakları kaynağı Soma’ya göndereceklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile oda ve dernek başkanları da Soma’ya destek için üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ise üzüntülerini yansıtırken gözyaşlarına hakim olamadı.

ADANA VALİLİĞİ MANİSA SOMA MADEN KAZASI YARDIM HESAPLARI

Hesap No : 36784918-5008 931- Ziraat Bankası Atatürk Caddesi/Adana Şubesi

İBAN : TR52 0001 0009 3136 7849 1850 08

Hesap Sahibi : Adana Valiliği

Hesap Adı : Manisa Soma Maden Kazası Yardım Hesabı

Hesap Türü/ Para Pirimi : Vadesiz Hesap/TL

Hesap No : 36784918-5009 931- Ziraat Bankası Atatürk Caddesi/Adana Şubesi

İBAN : TR25 0001 0009 3136 7849 1850 09

Hesap Sahibi : Adana Valiliği

Hesap Adı : Manisa Soma Maden Kazası Yardım Hesabı

Hesap Türü/ Para Pirimi : Vadesiz Hesap/Dolar

Hesap No : 36784918-5010 931- Ziraat Bankası Atatürk Caddesi/Adana Şubesi

İBAN : TR95 0001 0009 3136 7849 1850 10

Hesap Sahibi : Adana Valiliği

Hesap Adı : Manisa Soma Maden Kazası Yardım Hesabı

Hesap Türü/ Para Pirimi : Vadesiz Hesap/Euro CİHAN

Yorumlar