Adana Ticaret Odası Çeçenistan TSO ile kardeş oda oluyor

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov Başkanlığındaki heyet, Çeçenistan ile ticaretin üst seviyeye çıkarılması amacıyla 13 Ocak Pazartesi günü Adana Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol
Adana Ticaret Odası Çeçenistan TSO ile kardeş oda oluyor

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov Başkanlığındaki heyet, Çeçenistan ile ticaretin üst seviyeye çıkarılması amacıyla 13 Ocak Pazartesi günü Adana Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret edecek. Ziyaret kapsamında ATO ile Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası arasında, ‘kardeş oda’ protokolü imzalanacak.

Adana Ticaret Odası’nın, Adana’nın ekonomik potansiyelini yurtdışı pazarlara taşımak için başlattığı çalışmalara Çeçenistan da dahil edildi. Yapılan görüşmelerin ardından Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Ulusal Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Şaid Djamaldaev, Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı İsa Bisaev Küçük ve Orta Ölçekli Girişimiclik Komitesi Başkanı Şaarani Şuapiov, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurek Adaev ve Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı Ismail Shovkhalov’dan oluşan heyet yatırım olanaklarını incelemek üzere Adana’ya geliyor.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çeçenistan ile başta genel ticaret olmak üzere, yatırım ve turizm alanlarında işbirliği yapmak istediklerini belirterek, “Çeçenistan’ın nüfusunun büyük bölümünün Müslüman olması, başta helal gıda olmak üzere birçok alanda işbirliği ve yatırım olanağını beraberinde getiriyor. İşbirliği yapılabilecek diğer alanlara baktığımızda tekstil, hafif sanayi ve inşaat sektörlerinde ortak yatırım yapılabilecek birçok alan olduğunu görüyoruz. Amacımız, Çeçenistan’ın dış ülkelerden sağladığı gereksinimlerini Adana’nın üretimiyle karşılamak.” diye konuştu.

Ziyaret kapsamında ekonomik, sosyal ve kültürel bağların daha geliştirilmesi için Adana Ticaret Odası ile Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Kardeş Oda” protokolünün imzalanacağını da belirten Menevşe, “Ayrıca, 13 Ocak 2014 Pazartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Çeçenistan Ülke Toplantısı’nda, Adana ile Çeçenistan’ın ekonomik potansiyeli karşılıklı irdelenecek ve işbirliği olanakları değerlendirilecek. Çeçenistan’a ihracat yapmak ya da ülke ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyen tüm üyelerimizi bu toplantıya davet ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar