Adana BUGİAD üyeleri Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Adana Burç Mezunları Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Emrah İlbilgi ile yönetim kurulu üyeleri, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana BUGİAD üyeleri Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Adana Burç Mezunları Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Emrah İlbilgi ile yönetim kurulu üyeleri, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Başkan İlbilgi’ye Başkan Yardımcısı Abdullah Abacı, Genel Sekreter Abdulcebbar Güngörmüş, Yönetim Kurulu Üyeleri Agah Tozlu ve Hasan Abacı’nın eşlikte ettiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muammer Çalışkan, misafirlerine ticari bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Amaçlarının üyelerinin girişimciliğini artırmak olduğunu beirten BUGİAD Başkanı Emrah İlbilgi, “Bizler Burç Okullarından mezun olmuş, ticaretle uğraşan, üretim yapan iş adamlarıyız. Belli mevki ve makamlarda olan büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanmak, düşüncelerini almak ve derneğimizi tanıtmak için Muammer Çalışkan’ı ziyarete geldik. Yurtdışına geziler düzenleyerek üyelerimizin yeni iş fırsatları yakalama şansını da arttırıyoruz. Gittiğimiz ülkelerdeki farklı ürünleri tespit ediyoruz. O ülkelerde olan ya da olmayan ürünleri tespit edip, ithalatı veya ihracatı nasıl yaparız, belli ürünleri ülkemizde veya yurtdışında nasıl üretiriz, diye çözüm yollarını arıyoruz. Arkadaşlarımla bu işleri nasıl daha ileriye taşırız diye bu yolda yürüyoruz. Değerli büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanmak için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Özellikle gençlerin kurduğu girişimcilik derneklerini çok önemsediğini söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da “Yeni girişimciler olmazsa ekonomi gelişmez. Bu anlamda hepinizi tebrik ediyorum. İşadamları bir araya geldiğinde iş konuşur. İnsanlar bulundukları ortamdan etkileniyor. Etrafınızdakiler bir yatırım yapmış veya bir işyeri açmışsa kişinin kendisi de benzer bir yatırım yapıp, işyeri açmak istiyor. Veya o ortamda ben de ne yapabilirimi düşünmeye başlıyor. Girişimcilik aslında koca bir fabrika kurmak değildir, küçük bir dükkân bile açsanız girişimci olursunuz. Küçük bir imalat yapar, satarsınız o da bir girişimciliktir. İnsanın örnek aldığı kişiler girişimci olursa arkadan gelenlerde girişimci oluyor. Siz böyle bir dernek kurunca gündüz ya da akşamları bir araya geldiğinizde birbirinizin yaptığı işleri konuşacaksınız. Toplantılarınızda hep girişimcileri konuşturacağınız için eminim sizlerden hep girişimci çıkacak. Derneğiniz bir girişimci tarlası olacak. Önce Adananın sonra ülkenin gelişmesine ciddi katkılarda bulunacağınızı düşünüyor tekrar tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Muammer Çalışkan, genç girişimcilere ATB’nin kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını da hediye etti.
CİHAN

Yorumlar