Adana Barosu, adliye sorununun çözümü için ADASO’dan destek istedi

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana Barosu, adliye sorununun çözümü için ADASO’dan destek istedi

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret etti.

Ziyarette, Baro yöneticilerini ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Güldiker, Faruk Aytek, Süleyman Baş, İsa Tuzcu, İmam Gazali Hıradağı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Meclis Üyesi Süleyman Sönmez karşıladı.

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana’nın adliye sorunuyla ilgili kısa bir bilgi verdi. Baro Başkanı Çıtırık, avukat, hakim, savcı, adliye personeli ve yurttaşların 4’e bölünmüş taşımalı adalet sisteminden dolayı yaşanan rahatsızlıklarını dile getirdi. Çıtırık, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu’nun da katılımıyla; yarın adliye binası önünde meslektaşları, (cübbeli olarak) sivil toplum örgütleri, mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da katılımıyla düzenleyecekleri basın açıklamasına davet etti.

Avukat Çıtırık, “Adliye sorunu sadece bizim değil hak ve adalet arayan herkesin sorunudur. Adana’ya 4 yıldır yeri ve projesi belli olmasına rağmen tek bir çivi çakılmamış bunu da anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim amacımız soruna çözüm bulmaktadır. Kurumlar arasında çatışma yaratmak değildir. Ancak avukatlık mesleğine ve savunma mesleğine yönelen saldırılarda uzlaşmacı olmayız. Bizim meselemiz ihale sorunu değil, ihalenin tarihi değil, Adana’nın 4 yıldan beri böylesine önemli bir sorunda ötelenmesidir.” diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Yargı camiasının yaşadığı sorun bizleri de ilgilendirmektedir. Hukuk ve adaletin tam ve sağlıklı bir şekilde işlemesini isteriz. Bu konudaki çalışmalarınızı destekliyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar