Adalet Bakanı Gül'den Çiftlik Bank açıklaması

Adalet Bakanı Gül, Çiftlik Bank mağdurları ile ilgili, her türlü çalışma yapılıyor, dedi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Gül'den Çiftlik Bank açıklaması

Çiftlik Bank soruşturmasına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Gül, "Çok titiz bir şekilde soruşturmalar yapılmakta. Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları nasıl elde edilmesi gerekiyorsa bunun için her türlü çalışma yapılıyor" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank soruşturmasına ilişkin, "Çok titiz bir şekilde soruşturmalar yapılmakta. Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları nasıl elde edilmesi gerekiyorsa bunun için her türlü çalışma yapılıyor ama öncelikle bizim çok uyanık olmamız lazım, çok titiz olmamız lazım." dedi.

Adalet Bakanı Gül, "Bu gibi böyle sanal ortamlar ya da bir anda böyle türeyip de vatandaşlarımızın gerçekten o iyi niyet duygularını istismar edenlere fırsat vermemek lazım. Yani kandırılmaya hazır olursanız kandıracak kişiler çıkabilir." diye konuştu.

GÜL: HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE AF YOK 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Hükümetimizin gündeminde herhangi bir şekilde af bulunmamaktadır" dedi. 

ADANA'DAKİ CİNSEL SALDIRI

Adana'da çocuğu cinsel saldırıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Gül şunları söyledi: 

" (Çocuk istismarı) Adana'da yaşanan hadise sonrasında gerçekten bu menfur fiille ilgili nasıl daha caydırıcı önlemler alınır bu konuda çalışma yapıyoruz. Bu arada dün Adana'daki o fiile ilgili o sanığa 51 yıl ceza verildi mahkemece ve ilk celsede karar verildi. Ben yargı mensuplarımıza da bu konuda gösterdikleri titizlik için teşekkür ediyorum. Çünkü geç gelen adalet adalet değildir... Mahkeme takdiri indirim de kullanmadı. Bu da önemli. Takdiri indirim, 62. maddedeki bu indirimlerle ilgili mahkemelerce de uygulamada aslında bazı istisnai yanlış uygulamalar var. Dünyanın her yerinde buna benzer hükümler var. Biz de istismar ve kadına şiddet hususunda asla bir tolerans gösterilmemesini bekliyoruz."

Yorumlar

ihsan bakan bu olay sizin yüz karanız hükümetinde türkiyye yol geçen hanımı isteyen istediği gibi dolandırıyor zafiyet var bu işte