ADAC: Asla vergi kaçırmadık

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü ADAC'da sular bir türlü durulmuyor. Otomobil şirketlerine verilen 'Sarı Melek' ödülünün sahiplerinin belirlenmesi için yapılan oylamada manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasının ardından şirket hakkında şimdi de ver.

Google Haberlere Abone ol
ADAC: Asla vergi kaçırmadık

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü ADAC'da sular bir türlü durulmuyor. Otomobil şirketlerine verilen 'Sarı Melek' ödülünün sahiplerinin belirlenmesi için yapılan oylamada manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasının ardından şirket hakkında şimdi de vergi tartışması başladı. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada asla vergi kaçırılmadığı vurgulandı. Kulübe uygulanan vergi sistemini gözden geçiren Federal Finans Bakanlığını'nın uygulamada değişiklik yaparak kulüpten daha fazla vergi almak istediği iddia edildi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre şirketten yeni sisteme göre 2007 yılından beri alınmayan toplam 500 milyon Euro vergi talep edilecek. Uzmanlar, yeni vergi sisteminin uygulanması halinde üyelerin ödeyeceği sigorta miktarlarının da yükseleceğini ileri sürüyor. Augsburger Allgemeine gazetesinde yer alan haberde Federal Hükümet ve eyalet yönetimleri ile ADAC arasında 1981 yılında varılan bir anlaşma nedeniyle şimdiye kadar üyelerin ödediği ücretin yaklaşık yüzde 90'ının vergiden muaf tutulduğu, ancak bakanlığın şimdi ADAC üyelerinin ödediği ücretlerin tamamını sigorta vergisine tabi tutacağı belirtiliyor.

ADAC'ın 2007 - 2009 yıllarına ait muhasebesini gözden geçiren vergi uzmanları, bazı sigorta şirketlerinin de ADAC gibi yolda arızalanmış araçlar için hizmet sunduklarını ve bunun karşılığında vergi ödedikleri sonucuna ulaşarak ADAC'ın da vergi ödemesi kararına vardı. Zaman'a açıklamada bulunan ADAC, öncelikle üye ücretlerinin yükseltilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. ADAC'ın sigorta şirketleri için vergi ödediğini belirten yetkililer, son on yılda 1 milyar Euro sigorta vergisi ödediklerini duyurdu.

ADAC derneğinin üye aidatları için şimdiye kadar vergi konusunda şikayet olmadığını belirten yetkililer, 2006 yılına kadar yapılan vergi denetimlerinde bir sorun olmadığını, ancak 2007 - 2009 yılları için yapılan denetimden sonra maliyenin ilk defa sigorta vergisi talebinin gündeme geldiğini anlattı ve vergi kaçakçılığının asla söz konusu olmadığını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar