Acemi kebapçılar tam not aldı

Adana'da 9 yıl önce tescil ettirilen kebabı, en iyi şekilde tattırmak isteyenler için açılan ustalık kursları aralıklarla devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Acemi kebapçılar tam not aldı

Adana'da 9 yıl önce tescil ettirilen kebabı, en iyi şekilde tattırmak isteyenler için açılan ustalık kursları aralıklarla devam ediyor. Adana Ticaret Odası (ATO) Adana Kebabı Koruma Komisyonu'nun Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası tarafından desteklenen ustalık eğitimini tamamlayan 18 kişiye sertifikaları verildi.

Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, kursa Adana, Zonguldak, Diyarbakır ve Adıyaman'dan 18 kişinin katıldığını belirterek etin hazırlanmasından şişlenmesine, pişirilmesinden salataların yapılmasına kadar eğitim verildiğini söyledi. Kursun sonunda düzenlenen sertifika töreni öncesi, acemi Adana kebabı ustaları maharetlerini sergiledi. Zırhla et kıyan, şişleyip pişiren ustalar, kebabı tadanlardan tam not aldı.
ATO Başkanı Atilla Menevşe, Adana kebabının yurt içi ve dışında en iyi şekilde sunulması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Menevşe, "Ülkemizde ve yurt dışında beğeniyle tüketilen Adana kebabının, geçtiğimiz yıllarda yozlaşmaya ve taklide maruz kaldığı bilinmekteydi. Adana dışındaki kentlerde, 'Adana kebabı' adı altında masamıza getirilen yiyeceğin bizim kebapla uzaktan yakından alakası yoktu. Adana'nın her türlü değerinin korunması mantığından hareket eden Adana Ticaret Odası, işte bu nedenle 2004 yılında Coğrafi İşaret Tescilini aldı. Hedefimiz Adana kebabının yurt içi ve yurt dışında aynı kalite altında sunulmasıdır." dedi.

Konuşmanın ardından eğitime katılan 18 kursiyere sertifikaları verilirken ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahbaz da eline bir zırh alıp et kıydı. Şişlenmiş 1 metrelik kebabı tanıttı.
CİHAN

Yorumlar