Acemi Gönüllüler, gençleri bilişim teknolojilerine hazırlıyor

Erzurum Acemi Gönüllüler Topluluğu, sosyal projelere devam ediyor. Topluluk Genç Çözüm Derneği ile birlikte 2 yıl sürecek olan ‘Bilişim Gönüllüleri’ projesini yürütmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Acemi Gönüllüler, gençleri bilişim teknolojilerine hazırlıyor

Erzurum Acemi Gönüllüler Topluluğu, sosyal projelere devam ediyor. Topluluk Genç Çözüm Derneği ile birlikte 2 yıl sürecek olan ‘Bilişim Gönüllüleri’ projesini yürütmeye başladı. Proje İl Koordinasyonu Muhammet Ataibis, “Amacımız, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bilişim temelli eğitimler vererek gençleri çağımızın bilişim alanında ki ihtiyaçlarına hazırlamak ve onlara mesleki eğitim imkanı sunmaktır.” dedi.

Ataibis, projede Doğu Anadolu Bölgesinin başta desteklendiğini ifade ederek proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Projenin I. aşamasını, Amerikan'ın uluslararası şirketi Cisco Systems desteklemektedir. Erzurum, Iğdır, Van şehirlerinin pilot il olarak belirlendiği Bilişim Gönüllüleri projesinde gençlere Bilişim temelleri eğitimi ulaştırılmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılara, Uluslararası geçerliliği olan Cisco Networking Academy IT bilgisayar sertifikası verilmektedir. Proje, akran eğitim modelini benimsemektedir. Böylelikle bilişim eğitimlerini gerçekleştiren gönüllü eğitmenler gençler arasından seçilmektedir.”

10 temel başlıktan oluşan projede her eğitim sonunda onlıne olarak bölüm sınavı yapılacak. Katılımcılar her eğitim boyunca ve sonrasında aldıkları kullanıcı adı ve şifresini kullanarak işlemlerini gerçekleştirecek. Projede şu eğitim başlıkları bulunuyor: "Kişisel Bilgisayara Giriş, Güvenlik Laboratuvar Yordamları ve Araçları, Bilgisayar Montajı-Adım Adım, Koruyucu Bakım ve Sorun Giderme, Temel İşletim Sistemleri, Temel Dizüstü Bilgisayarlar ve Taşınabilir Cihazlar, Temel Yazıcılar ve Tarayıcılar, Temel Ağlar, Temel Güvenlik, İletişim Becerileri."






CİHAN

Yorumlar