Abdullah Cömert'in avukatı, şüpheli polisin tutuklu yargılanmasını istedi

Hatay'da Gezi Parkı eylemleri sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu belirtilen polisin tutuksuz yargılanmasına itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Cömert'in avukatı, şüpheli polisin tutuklu yargılanmasını istedi

Hatay'da Gezi Parkı eylemleri sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu belirtilen polisin tutuksuz yargılanmasına itiraz edildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cömert'in başına gaz fişeği kapsülü isabet ettiği belirtilirken, şüpheli polis memuru Ahmet K.nin kasten adam öldürmek suçundan 25 yıl hapsi istendi. Abdullah Cömert'in avukatı Hatice Can, Hatay Adliyesi’ne gelerek, polis memurunun ‘göz yaşartıcı gaz kapsüllerini yakın mesafeden, hedef gözeterek ateşli bir silah olarak kullandığı’ iddiası ile kasten öldürme eyleminde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanması için itiraz dilekçesi verdi.

03 Haziran 2013 günü Antakya ‘da gerçekleşen Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in Avukatı Hatice Can, Hatay Cumhuriyet Savcısı Murat Üzüm tarafından hazırlanan iddianamenin ardından, şüpheli Ahmet K.nin tutuksuz yargılanmasına itiraz etti.

Abdullah Cömert'in biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle hayatını kaybettiğinin gerek adli tıp raporları gerekse diğer deliller ile sabitleştiğini aktaran Avukat Can, "İddianamede ceza olarak öldürme, kasten öldürme ve ayrıca olası kast nedeniyle indirim talep edildi. Olası kast nedeniyle indirim talep edilmesini biz kabul etmiyoruz. Kasten öldürmeden ceza alması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak olası kastında değerlendirileceği bir ortamda ölüm olması halinde 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemi var. Ama soruşturmanın başladığı andan şu güne kadar sanık ile ilgili herhangi bir tutuklama müessesi olmadı. Biz de her iki halde kamu vicdanının, kamunun adalet arayışının, kamunun adalete yönelik inancının incinmemesi bakımından tutuklama kararı vermesi gerektiğini ısrarla söylüyoruz. Bugünde tutuklama istemli dilekçemizi Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduk." dedi.

Türkiye'de kamu görevlilerinin sanık olduğu dosyalarda hem sanıklara ulaşmak hem de sanıkların adalet önüne çıkışını sağlamak konusunda ciddi dirençlerle karşılaştıklarını da aktaran Avukat Can, "Bu olayda neredeyse 1 yıla yakın oldu. Ne yazık ki ancak dava açılabildi." ifadelerini aktardı. CİHAN

Yorumlar