Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Kayseri’de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Kayseri’de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze kılındı. Molla’nın fotoğraflarını taşıyan grup, tekbirler getirerek, 'İslam Birliği' istedi. Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacip Kip, Bangladeş hükümetini ikinci İsrail’e benzetti.

Hunat Camii’nde cuma namazı çıkışı sonrası toplanan kalabalık bir grup, 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir', 'Çözüm İslam Birliği', 'Ümmet sahipsiz Halife istiyoruz' pankartları açtı. Daha sonra Cemaat-i İslami örgütünün liderlerinden Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazında saf tuttu. Hunat Camii'nde emekli öğretmen Halil İbrahim Kabak’ın kıldırdığı namazın ardından emekli müftü Mehmet Göktaş tarafından dua edildi.

Açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacip Kip, Bangladeş’te infaz gerçekleşirken Türkiye’nin etkisiz açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Başbakan'ın Bangladeş hükümetine karşı daha sert ve net adımlar atması gerektiğini ifade eden Kip, “Bangladeş elçisi pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir. Her platformda Bangladeş hükümetini yalnız bırakacak adımlar atılmalıdır. Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami’nin lider kadrosu tüm İslam ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken bu insanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve kardeş sivil toplum kuruluşları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Şaron’u ve hükümetini en ağır biçimde lanetliyoruz. Cemaat-i İslami’nin öncü kadrosu ve mensupları bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Grubun tekbirler getirip Rabia işareti yapması dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar