ABD'li konsolostan tarihi yapılara övgü

Geçtiğimiz Eylül ayında Amerika’nın İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan Charles Hunter, İstanbul dışındaki ilk ziyaretini Bursa’ya gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li konsolostan tarihi yapılara övgü

Geçtiğimiz Eylül ayında Amerika’nın İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan Charles Hunter, İstanbul dışındaki ilk ziyaretini Bursa’ya gerçekleştirdi.

    Heykel’deki tarihi başkanlık binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından ağırlanan Başkonsolos Charles Hunter, inceleme imkanı bulduğu Bursa’da tarihi ve kültürel mirasın aslına uygun olarak yenilenmesinin kendisini çok etkilediğini belirtti. Başkan Altepe’yi gösterdiği hassasiyet ve başarılı yenileme nedeniyle kutlayan Başkonsolos Hunter, "Bir arkadaşımla birlikte, şehir merkezinde yürüdük. Tarihi eserlerin oldukça iyi korunduğu dikkatimi çekti. Ayrıca; yenileme çalışmaları da saygı gösterilerek, başarıyla yapılmış." dedi.

    Bursa’da merak ettiği mekanlardan birinin de tarihi başkanlık binası olduğunu belirten Hunter, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından burada ağırlanmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bursa’nın turist olarak da İstanbul dışında ziyaret ettiği ilk şehir olduğunu vurgulayan Hunter, "Bu gelişimden de ayrı bir keyif aldım. Geçen gelişimde belediye binasının önünden geçmiştim ve içini çok merak etmiştim. Yapıyı çok farklı bulmuştum. Şimdi bu yapının içindeyim ve çok farklı bir haldeyim." diye konuştu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Amerikalı konuğuna Bursa’da gerçekleştirilen tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Kentte restore edilmedik tarihi eser bırakmadıklarını, toprak üzerindeki tüm eserleri işlevsellendirerek yeniden sosyal hayata dahil ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, şimdi de yer altında bulunan tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bursa’nın son yıllarda çarşılarıyla, tarihi eserleriyle, cami ve külliyeleriyle yaşayan bir tarih şehri haline büründüğünü ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Tarihi belediye binamız 1879 yılında dönemin şartlarına uygun olarak yapılmış bir başkanlık binasıdır. O günden bu yana da başkanlık binası olarak kullanılmıştır."

    Başkan Altepe, ziyaretin ardından Amerikalı konuğuna kılıç kalkan plaketi takdim etti. Başkonsolos Hunter ise Başkan Altepe’ye, Washington DC’yi anlatan bir kitap hediye etti. Hediyeleşmenin ardından Başkan Altepe, Başkonsolos Hunter’e belediye meclis salonunu gezdirdi. CİHAN

Yorumlar