ABD’li düşünce kuruluşundan 17 Aralık operasyonuyla ilgili kamuoyu analizi

ABD Başkanı Barack Obama’ya danışmanlık yapan Amerikalı kuruluşlardan Network 20/20 ile ABD Barış Enstitüsü Üyesi Arthur Sculley, muhalefetin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından verdiği mesajları ve kamuoyunun bunu algılama pozisyonunu ince.

Google Haberlere Abone ol
ABD’li düşünce kuruluşundan 17 Aralık operasyonuyla ilgili kamuoyu analizi

ABD Başkanı Barack Obama’ya danışmanlık yapan Amerikalı kuruluşlardan Network 20/20 ile ABD Barış Enstitüsü Üyesi Arthur Sculley, muhalefetin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından verdiği mesajları ve kamuoyunun bunu algılama pozisyonunu incelemek üzere bir çalışma gerçekleştirdi.

Dünyanın önemli düşünce kuruluşlarının temsilcileri, seçim atmosferini yerinde incelemek üzere Gaziantep’e gelerek CHP’nin kampanyasını izledi. Siyasi partilerin seçim çalışmaları sırasında kamuoyuna verdiği mesajları ilgiyle izleyen Sculley, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici’den bilgi aldı. Sculley’in, muhalefetin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında kamuoyuna ne mesaj verdiği ve kamuoyunun bunu algılama pozisyonunun incelenmesi noktasında çalışmalar yürüttüğü bildirildi.

Ekici, Sculley’in Gaziantep’e gelmesinin önemli olduğunu vurgularken, “Gaziantep’teki seçim çalışması yabancı düşünce kuruluşlarının ilgi alanına girmesini, AKP iktidarının uluslararası camiada da artık endişe ile karşılandığı sonucuna bağlıyorum. Arthur Sculley, bizimle Suriyeli mülteciler ve 17 Aralık operasyonunun toplum üzerindeki etkileri konusunu görüştü. Seçim kampanyamızı yerinde izledi. Bizimle birlikte gezerek incelemelerde bulunan Arthur Sculley, Gaziantep’in ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. İncelemelerini tamamladıktan sonra şehrimizle ilgili bilgilerden oluşan bir rapor hazırlayacağını söylediler. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Gaziantep’in yaşadığı sorunları dünya merak ediyor. Bunların içerisindeki en önemli konu ise Suriye meselesidir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar